Nærings- og fiskeridepartementet

Lørdag skal fiskeriministeren plukke søppel

Del

Hold Norge Rent har invitert til en nasjonal ryddedugnad for å fjerne søppel fra kyst og strender. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen har selv tatt initativ til å rydde i sin hjemkommune Bodø. Han oppfordrer alle som bor langs kysten til å bli med på dugnaden.

- Søppel og plast i havet er et alvorlig miljøproblem. Det påvirker kyst og strender, og de marine økosystemene. Vi som kommer fra sjømatnasjonen Norge vet hvilket verdifullt matfat havet er, og vi må være flink til å ta vare på livet i havet, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Fiskeriminister Ingebrigtsen har tatt initiativ til strandrydding i Breivika i Bodø, lørdag 5. september kl. 09:30.

- Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Årets ryddeaksjon er en flott aktivitet for enkeltpersoner, venner, familier, kolleger, idrettslag, velforeninger, skoler, dykkerklubber, pensjonister, barnehagebarn, russ, speidere, fiskere – og mange flere! Jeg håper så mange som mulig blir med i år, sier fiskeriminister Ingebrigtsen.

Lørdag 5. september markerer åpningen for Strandryddeuka. Alle som ønsker å delta kan registrere en ryddeaksjon i perioden 5. til 20. september og få gratis ryddeutstyr på www.ryddenorge.no

Les mer om strandryddeuka her: https://holdnorgerent.no/strandryddeuka/

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom