LO

Lønnsstøtteordning på plass: - Trekk tilbake permitteringsvarsler

Del

Nå ruller regjeringen ut en lønnstøtteordning som kan hindre et ras av nye permitteringer. Lønnsstøtten vil dekke deler av virksomhetenes lønnskostnader for arbeidstakere som ellers ville blitt oppsagt, eller permittert som følge av strenge nasjonale smitteverntiltak.

-  Siden smittevernreglene ble strammet inn så har det sett mørkt ut for mange.

Flere tusen har allerede fått et varsel om permitteringer. Det har derfor vært viktig for oss å få på plass en raus lønnsstøtteordning, som sikrer bedrifter og vanlige arbeidsfolk, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

LO-lederen kommer nå med en klar oppfordring til de arbeidsgiverne, som allerede har sendt ut permitteringsvarsel til sine ansatte før jul.

-       Trekk tilbake permitteringsvarslene. Ta i stedet i bruk ordningen med lønnsstøtte og hold folk i arbeid der det er mulig.

Også de arbeidsplassene som allerede har permittert ansatte vil denne ordningen kunne bidra til å ta folk raskt tilbake i jobb.

-       Lønnstøtteordningen som partene i arbeidslivet har fått på plass sammen med regjeringen er en god og effektiv ordning. Og en ordning som kan være et alternativ til permitteringer for mange virksomheter, sier Hessen Følsvik.

Virksomheter som har fall i omsetningen pga. strenge smittevernregler kan benytte seg av den nye lønnsstøtteordningen. Ordningen vil kunne gi støtte opptil 30 000 kroner pr. ansatt. Tilskuddet gis per støtteberettiget ansatt per måned.  Beløpet vil tilpasses etter hvor mye fall den enkelte virksomhet har grunnet smittevern. Lønnsstøtte gis til bedrifter som kan vise til et omsetningsfall på minst 20%.  Og de virksomhetene som benytter seg av ordningen vil få støtte for alle sine ansatte. Ordningen gjelder også for lærlinger.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik peker på at ordningen gir flere muligheter som er bra for både de ansatte og bedriftene de jobber i.

-       Lønnsstøtten skal først og fremst bidra til å holde folk i jobb der det er mulig, men ordningen kan også brukes til kompetansebygging i bedriften.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom