Bergen lufthavn Flesland

Lønningen lystgård er flyttet til Bergen botanisk have på Milde

Del

Lystgården ble flyttet i forbindelse med byggingen av den nye flyterminalen på Bergen lufthavn Flesland. Nå åpner Lønningen lystgård, fullstendig rehabilitert, i nye flotte omgivelser. Avinor har gitt bygget i gave til Universitetet i Bergen.

Huset har tjent som lystgård, barnehjem, bolig for lufthavnsjefen og ellers store og små anledninger i Avinors eie. Nå er det naboene på Milde og alle som besøker botanisk hage som kan glede seg over det vakre bygget.

Da den nye flyplassterminalen skulle bygges, ble det tidlig klart at Lønningen lystgård ikke kunne fortsette å stå der den hadde stått siden 1780. Da ville den hindret en optimal og fremtidsrettet utbygging av Bergens storstue og Vestlandets hovedflyplass.

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn fortalte under åpningen søndag 30. september: -Vi fikk flere henvendelser fra folk som ville kjøpe Lønningen lystgård. Da bygget ble fredet, og vi skulle sette det opp igjen selv, falt valget på botanisk hage og med Universitetet i Bergen som fremtidig eier.

-Her har dedikerte og profesjonelle tømrere og arkitekter i Gamle 3 Hus AS og Nævdal Bygg utført fantastisk håndverk. En rekke dyktige kvinner og menn har diskutert seg fram til moderne funksjonelle løsninger, samtidig som huset er vel ivaretatt som kulturminne. Jeg vet at det har vært et komplekst prosjekt, men vi har fått det til takket være innsatsen alle sammen har lagt ned. Så tusen takk til dere alle sammen! Sverdrup sa også at Avinor er svært stolt over å kunne overrekke praktbygget som gave til Universitetet i Bergen.

Lønningen lystgård er et kulturminne, som rommer mange flotte minner. Nå får Lønningen lystgård igjen nye funksjoner til glede for voksne og barn.

Se film om gjenoppføringen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Bergen lufthavn Flesland

Bergen lufthavn Flesland
Bergen lufthavn Flesland
Flyplassvegen 555
5258 Bergen

+47 67 03 11 00https://avinor.no/konsern/flyplass/bergen

Bergen lufthavn Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Bergen lufthavn er en av 45 norske lufthavner som er eiet og drevet av Avinor.

Følg saker fra Bergen lufthavn Flesland

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bergen lufthavn Flesland på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bergen lufthavn Flesland

Norwegian med fire nye ruter fra Bergen28.10.2019 13:08:14 CETPressemelding

Reisende fra Bergen har nå enda flere valgmuligheter. Norwegian starter fire nye direkteruter denne høsten, både innenlands og utenlands. Med ruter til Gdansk, Manchester, Tenerife og Palanga får reiselystne bergensere enda flere reisemål å velge mellom. - Vi er glade for å kunne tilby reiselystne nordmenn enda større valgfrihet. Så langt har de nye rutene blitt tatt godt imot, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian. - De nye rutetilbudet fra Bergen er variert og tilbyr alt fra storby til strandliv. Ruten til Manchester er kanskje spesielt gode nyheter for alle fotballfans som vil følge Solskjær og Manchester United, eller Liverpool-fans som kan reise 45 minutter fra flyplassen i Manchester vestover til Anfield, sier Thome Maursund. - Vi er veldig glade for at Norwegian satser på Bergen lufthavn. De nye rutene vil bli et fint tilskudd til direkteruteprogrammet fra Flesland, sier Helge Eidsnes, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland. - Jeg er sikker på

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom