LO Stat

Lokførerstreiken trappes opp

Del
Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og LO Stat trapper opp streiken mot dumping av lokførernes utdanning. Fem nye lokførere i CargoNet går ut i streik onsdag 5. oktober.
Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund
Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund

NSB-eide CargoNet har forsøkt seg på dumping av lokførernes utdanning. Statens Jernbanetilsyn leverte i august en knusende rapport over CargoNet, etter at NLF varslet tilsynet.

I rapporten konkluderer Statens Jernbanetilsyn: «Kravene som stilles for å være opplæringssenter for en omfattende undervisning av førere som ligger til grunn for sertifikat er ikke oppfylt»

- Det skal være trygt å kjøre tog. At ansatte kjemper for en god utdanning, mens NSB og CargoNet holder igjen, er ikke bare underlig. Det er sjokkerende. Sikkerhet er ikke noe du prater deg til. Sikkerhet er noe du jobber aktivt fram. Blant annet ved skikkelig opplæring av lokførere, sier forbundsleder Rolf Ringdal i NLF.

Nasjonal standard, et nødvendig krav.

Han mener det er åpenbart at NSB-eide CargoNet ikke kan ta ansvar for opplæringsarbeidet selv, og at kravet om en nasjonal standard på utdanningen er tvingende nødvendig.

- Det tar to år å gi en fullgod lokførerutdanning. Å føre godstog krever mer enn et fire måneders hurtigkurs. Det blir som å kjøre en semitrailer med mopedlappen. Alle skjønner at det ikke er trygt. Sikkerhet må gå foran, sier Rolf Ringdal.

Her er 76 lokførere tatt ut i streik:

  • Bergen (1)
  • Kristiansand (1)
  • Lillestrøm (28)
  • Oslo (16)
  • Ski (29)
  • Trondheim (1)

Nøkkelord

Kontakter

Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF):

Forbundsleder Rolf Ringdal, 916 79 998
Forbundsstyremedlem Eirik Larsson, 952 47 095

LO Stat:

Kommunikasjonsrådgiver Kristian Brustad, 466 61 639

Bilder

Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund
Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund
Last ned bilde

Lenker

Om LO Stat

LO Stat
Møllergt. 10
0179 Oslo

23 06 83 00http://www.lostat.no

LO Stat jobber for et seriøst, trygt og godt arbeidsliv for alle. LO Stat er en samlende kraft i staten og Spekter, med 19 LO-forbund og 100.000 medlemmer i ryggen. LO Stat viktigste oppgave er å forhandle lønn og rettigheter på vegne av forbundenes medlemmer i staten og Spekter. Vedtektene sier at LO Stats skal «virke for medlemmenes faglige, sosiale og økonomiske fellesinteresser». LO Stat skal dermed forsvare forbund og medlemmers interesser og rettigheter på alle plan. 

Følg pressemeldinger fra LO Stat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra LO Stat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO Stat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom