Lokale tv- og radiokanalar får over ni millionar i støtte

I løpet av 2023 skal Medietilsynet fordele til saman litt over 22 millionar kroner til lokale kringkastarar. Tidlegare i år fekk lokalradioane 12,2 millionar i driftsstøtte frå tilskottsordninga til lokalkringkasting, som Medietilsynet forvaltar.
I denne runden går ein stor del av støtta til å styrke programtilbodet i lokalradio og lokal-tv. Medietilsynet gir støtte til 61 lokale programproduksjonar, 47 radioprogram og 14 lokal-tv-program, som til saman får 5,2 millionar kroner.
Fleire av programma som får støtte, skal dekke ulike sider ved kommune- og fylkestingsvalet til hausten. Eit eksempel er Radio Ålesund, som skal dekke valkampen på Sunnmøre med aktuelle nyheiter, debattar og meiningsmålingar.
Støtte til DAB-utbygging i område som ikkje har DAB
Medietilsynet tildeler også tre millionar kroner til å bygge ut lokale DAB-nett og éin million kroner i utviklingsstøtte til lokale tv- og radiostasjonar. Selskapet Fjordingen, som driv Radio Stryn og har eiga lokalavis, får støtte til DAB-utbygging i Stryn. Regionen er éi av to lokalregionblokker der det framleis ikkje er etablert DAB-sendarnett for lokalradio.
– Vi er glade for at befolkninga i denne regionen no får tilgang til lokalradio på DAB, seier Hanne Nistad Sekkelsten.
Sjå kva verksemder som får støtte i denne runden (pdf)
Sjå kva verksemder som får støtte i denne runden (excel)
Det blir mogleg å søke om støtte på nytt over sommaren
Over sommaren lyser Medietilsynet ut ein tredje runde for å søke om tilskott i år.
– Dette er støttemidlar som ikkje er brukte frå tidlegare år, som følge av at nokre prosjekt ikkje blir gjennomførte eller blir rimelegare enn antatt, seier Sekkelsten.
Les meir om tilskottsordninga for lokalkringkasting her.
Har du spørsmål om ordninga, ta kontakt med Jon Stjernstedt.
Nøkkelord
Kontakter
Nina Bjerkekommunikasjonsrådgiver og pressekontakt
Tel:+47 419 34 154nina.bjerke@medietilsynet.noBilder

Om Medietilsynet
Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Medietilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Medietilsynet
Over 100 medier får innovasjonsstøtte25.5.2023 07:05:00 CEST | Pressemelding
Prosjektet der 72 lokalaviser skal samarbeide om å lage lokal, ambisiøs datajournalistikk får mest, med 3,6 millioner kroner i støtte. – Innovasjonsstøtten skal gjøre det enklere for små, lokale medier å digitalisere og fornye seg, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.
1. pinsedag er det forbode å sende reklame på tv og radio24.5.2023 07:05:00 CEST | Pressemelding
Radio- og tv-kanalane har ikkje lov til å sende vanleg reklame søndag 28. mai i år, sidan det er forbode å sende reklame 1. pinsedag. Mange av kringkastarane vel å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjonar denne dagen.
TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter brudd på reklameregler15.5.2023 07:05:00 CEST | Pressemelding
TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter å ha brutt regelen om når sponsor skal identifiseres i et program. – Regelen er laget for å gjøre seerne oppmerksomme på at et redaksjonelt program er sponset, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.
Medietilsynet ønsker nye EU-regler for digitale tjenester velkommen3.5.2023 07:00:00 CEST | Pressemelding
De nye EU-reglene for digitale tjenester (DSA) skal gjøre det tryggere for folk å være på nett og samtidig sikre ytringsfriheten. – Internasjonale reguleringer som DSA er også viktige for at Medietilsynet skal kunne løse sitt samfunnsoppdrag på best mulig måte framover, konkluderer Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, i tilsynets årsrapport for 2022.
– Vi må også se mulighetene det å være digitale gir de unge28.4.2023 11:50:26 CEST | Aktuelt
Å sikre en trygg digital oppvekst for barn og unge, handler ikke bare om å løse problemer. Det handler like mye om å se muligheter, mener Medietilsynets ungdomsnettverk.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom