Eika GruppenEika Gruppen

Lokalbanker med Google Pay

Del

Nå kan kundene i 56 lokalbanker i Eika benytte mobilen for betaling via Google Pay. Det samme kan kundene i kredittkortselskapet Eika Kredittbank.

Tæpping er i vinden og med Google Pay kan lokalbankkundene betale kontaktløst med sin Android telefon. Løsningen åpnes for personkundenes Visa debetkort og Mastercard kredittkort.

- Vi forventer fortsatt sterk vekst i antallet kontaktløse betalingsterminaler, både nasjonalt og internasjonalt. Med Google Pay får lokalbankkundene en velfungerende og etablert løsning som fungerer på tvers av landegrensene. Og som kommer i tillegg til det tradisjonelle plastkortet, sier Erlend Sundvor, direktør betalingstjenester i Eika Gruppen.

- For oss handler dette om å gi kundene tilgang til løsninger som gjør hverdagen enklere. Google Pay bidrar til det, understreker Sundvor.

Betaling med klokken eller klokkereimen
Kundene i Eika-bankene har fra tidligere kunnet benytte utvalgte aktivitetsklokker fra Fitbit og Garmin til å gjennomføre kontaktløse betalinger. Nå utvider Eika dette tilbudet gjennom et samarbeid med Fidesmo i Sverige. Lokalbankkunder i Eika kan nå også legge inn sitt Mastercard i Fidesmo Pay, en løsning hvor kunden kan betale med en chip integrert i en klokkereim, en nøkkelring eller annen enhet som støtter Fidesmo Pay. Selve betalingen skjer kontaktløst på samme måte som man betaler med et konktaktløst kredittkort

 

 Om Google Pay 

Google Pay er en digital lommebok som lastes ned på Android-enheter, hvor kundene legger inn kortet sitt for enkel betaling med mobiltelefonen. Google Pay kan brukes i alle betalingsterminaler som godtar kontaktløs betaling både i Norge og i utlandet. Kundene identifiserer seg enten ved bruk av fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning. Kunder kan også betale med Google Pay i nettbutikker og i apper som tilbyr Google Pay som et betalingsalternativ. Kunden bestemmer selv hvor mange kort man vil legge til i Google Pay, det er ingen begrensninger.

Om kontaktløs betaling

Google Pay kan brukes på alle brukersteder som støtter kontaktløs betaling. Stadig flere betalingsterminaler støter kontaktløs betaling, og fra 2020 vil så godt som alle brukersteder akseptere Google Pay.

  

KONTAKTPERSONER:

Erlend Sundvor, Direktør Eika betalingstjenester - mobil: 95 05 90 06, e-post: ers@eika.no

Sigurd Ulven, Informasjonsdirektør - mobil: 90 72 18 98, e-post: su@eika.no

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Eika Gruppen

Eika Gruppen
Eika Gruppen
Parkveien 61
0254 Oslo

22 87 81 00http://www.eika.no

Om Eika


Eika Alliansen består av omkring 60 lokalbanker, Eika Gruppen AS og Eika Boligkreditt AS. Lokalbankene i Eika Alliansen nyter høy tillit og tilfredshet blant kundene, og er en verdsatt drivkraft for vekst og utvikling i sine lokalsamfunn. Trygg og personlig kunderådgiving og et sterkere lokalt samfunnsengasjement skiller lokalbankene fra konkurrentene.

Eika Gruppen er eid av lokalbankene og utgjør finanskonsernet i Eika Alliansen. Eika Gruppens fremste visjon er å styrke lokalbanken. Selskapet leverer sikre og brukervennlige tjenester, spesielt tilpasset kundenes behov. Virksomheten omfatter bank, forsikring, sparing, pensjon, finansiering, kort og eiendomsmegling. Eika Alliansen er en av de største aktørene i det norske finansmarkedet og en vesentlig aktør for bærekraftig verdiskaping i lokalsamfunn over hele landet. Alliansen har en million kunder, over 3000 medarbeidere, 200 lokalbankkontorer og en samlet forvaltningskapital på mer enn 440 milliarder. www.eika.no

Følg saker fra Eika Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eika Gruppen

Organisasjonsendringer i Eika Gruppen7.2.2020 10:06:13 CETPressemelding

Gjennom varig godt samarbeid med alliansebankene i Eika Alliansen og eksterne samarbeidspartnere leverer Eika Gruppen rekordresultater i 2019, og øker sitt samlede verdibidrag til eierbankene. Bank og finans har gjennomgått flere, større endringer de senere årene. Eika Gruppen har løpende tilpasset seg for å sikre strategisk fleksibilitet og fortsatte gode vilkår for vekst og utvikling for alliansebankene og konsernet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom