Statens vegvesen

Lokal nedbør skapte problemer på E18 i Sandefjord

Del

Kraftig regn frøs til is lokalt ved Gjennestad i Sandefjord kommune, og skapte glatt veg for trafikantene på E18.

Klokken 14.30 i dag ble det meldt om en ulykke på E18 i nordgående retning ved Gjennestad, mellom Tassebekk og Borgeskogen. Et kvarter senere kom det nytt varsel om en ulykke i samme område, men da i det sørgående kjørefeltet.

– Ut fra værvarsler som Statens vegvesen har tilgjengelig, var det ikke meldt om nedbør i dette området før senere på kvelden. Før det begynte å regne var vegbanen på E18 tørr og det var ca. én til to minusgrader i lufta, forteller Ingmar Ulvenes, seksjonssjef i Statens vegvesen.

Politiet var i området da ulykken skjedde, og de kunne melde om at nedbøren hadde fryst til is og det var svært glatt på ulykkesstedet.

– Ettersom det ikke var meldt om nedbør på dette tidspunktet hadde ikke entreprenøren vår saltet E18, sier Ulvenes.

Som følge av ulykkene ble E18 stengt i ca. halvannen time. Flere bergingsbiler ble tilkalt sammen med politi og ambulanse. Det var stor trafikk på E18 da ulykkene skjedde, som det normalt er på denne tiden på søndager. Etter ulykkene ble farten på E18 i området satt ned, og flere friteksttavler over E18 advarte om regn som fryser på bakken.

– Klokken 16.00 ble E18 åpnet igjen for passeringer forbi ulykkesstedene, og en time senere var alle kjørefelt og fartsgrenser satt tilbake i normal drift. Entreprenøren har vært ute og saltet, forsikrer Ulvenes.

Statens vegvesen har i kveld gjennomgått hendelsen sammen med politi og driftsentreprenør.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.