Loddkjøpere bidro til krisepakke for fjellgorillaen

Fredag 21. august fikk organisasjonene utdelt hver sin nye sjekk fra Postkodelotteriet, på hele 10 millioner kroner.
– Pengene til WWF er med på å finansiere viktig arbeid for dyr og natur verden rundt. Under koronakrisen ble det blant annet bevilget midler til en helt nødvendig krisepakke for den kritiske truede fjellgorillaen, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF.
WWF har jobbet for å bevare fjellgorillaene i mer enn 50 år. I dag er det omkring tusen individer igjen i det fri. Turismeinntekter bidrar til å finansiere bevaringen av fjellgorillaen, men på grunn av de verdensomspennende koronarestriksjonene har den livsviktige økoturismen uteblitt, og det har manglet penger til å betale skogvoktere.
Andaur er svært glad for hjelpen de har fått fra nordmenn over hele Norge til å bistå i den krevende situasjonen.
– Takket være Postkodelotteriet og alle dere som kjøper lodd, kunne vi støtte skogvokterne og det viktige arbeidet for bevaringen og beskyttelsen av fjellgorillaen, til tross for manglende turismeinntekter. Med bare tusen fjellgorillaer igjen har vi nemlig ingen å miste, sier hun.
Ønsker å støtte flere organisasjoner
Postkodelotteriet er verdens nest største private giver til ideelle organisasjoner. I tillegg til i Norge, finnes lotteriet i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige.
Siden 2017 har fem nye lotterier tillatelse fra Lotteritilsynet til å operere i Norge, med forutsetningen om at humanitære organisasjoner skal motta minst 50 prosent av overskuddet etter fradrag for gevinster. Postkodelotteriet driver lotteri i Norge med WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyers lisens. De nye lotteriene omfattes også av et årlig omsetningstak på 300 millioner kroner.
Kommunikasjonssjef i Norsk Postkodelotteri, Roger Magnergård forteller at Postkodelotteriet allerede er på god vei mot taket, samtidig som de ønsker å støtte enda flere organisasjoner.
– Selv om det er utfordrende å være ny i det norske lotteri-landskapet, er vi en av få operatører som har klart å etablere oss. Nå har norske loddkjøpere samlet nærmere 42 millioner kroner til WWF og SOS Barnebyer i løpet av to år, og vi er sikre på at også andre lisenshavere vil være tjent med å ha oss med på laget. Vi håper derfor at Kulturdepartementet vil åpne for å la oss å støtte enda flere, for eksempel gjennom å slå sammen lisenser, sier Magnergård.
Nøkkelord
Kontakter
Julie Wentzel Frølandpresseansvarlig
Tel:988 03 090jwfroland@wwf.noBilder


Om WWF Verdens naturfond
WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner med eksperter som jobber i mer enn hundre land. Vi jobber for å bremse klimaendringene, stanse tapet av arter og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen.
Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond
1 av 2 velgere sier natur og klima blir viktig når de skal stemme i høst22.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Det kommer frem i en fersk Opinion-undersøkelse. – En klar marsjordre til politikerne om å prioritere natur og klima, sier organisasjonene bak undersøkelsen.
Over 100 000 vil plante bievennlige frø20.5.2025 09:48:35 CEST | Pressemelding
På verdensdagen for bier, 20. mai, kan WWF melde om et enormt engasjement for naturen og biene. Over 100 000 har bestilt gratis bievennlige frø fra WWF.
Klar til å slukke lysene?21.3.2025 06:00:00 CET | Pressemelding
Lørdag 22. mars kl. 20.30 er det duket for Earth Hour, kampanjen hvor lysene slukkes i signalbygg og private hjem i én time for å minne politikerne om at natur- og klimakrisen krever akutt handling.
WWF anker dommen fra Oslo tingrett25.2.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
– Vi er ikke enige med vurderingene gjort av Oslo tingrett og mener at dommen inneholder flere alvorlige feil, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond Karoline Andaur.
WWF vinner ikke frem i Oslo tingrett13.2.2025 18:05:50 CET | Pressemelding
WWF Verdens naturfond saksøkte staten for å ha åpnet norske havområder for gruvedrift på havbunnen uten tilstrekkelig kunnskap om konsekvensene for natur. Oslo tingrett har ikke gitt miljøorganisasjonen medhold.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom