WWF Verdens naturfond

Loddkjøpere bidro til krisepakke for fjellgorillaen

Del

Takket være inntektene fra Postkodelotteriet, har WWF Verdens naturfond kunnet beskytte flere fjellgorillaer mot krypskyttere og andre trusler under koronakrisen. Nå har norske loddkjøpere bidratt med nye midler til WWF og SOS Barnebyer.

Fjellgorillaen er utsatt når naturturisme uteblir. Foto: © Karen Steward
Fjellgorillaen er utsatt når naturturisme uteblir. Foto: © Karen Steward

Fredag 21. august fikk organisasjonene utdelt hver sin nye sjekk fra Postkodelotteriet, på hele 10 millioner kroner.

– Pengene til WWF er med på å finansiere viktig arbeid for dyr og natur verden rundt. Under koronakrisen ble det blant annet bevilget midler til en helt nødvendig krisepakke for den kritiske truede fjellgorillaen, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF.

WWF har jobbet for å bevare fjellgorillaene i mer enn 50 år. I dag er det omkring tusen individer igjen i det fri. Turismeinntekter bidrar til å finansiere bevaringen av fjellgorillaen, men på grunn av de verdensomspennende koronarestriksjonene har den livsviktige økoturismen uteblitt, og det har manglet penger til å betale skogvoktere.

Andaur er svært glad for hjelpen de har fått fra nordmenn over hele Norge til å bistå i den krevende situasjonen.

– Takket være Postkodelotteriet og alle dere som kjøper lodd, kunne vi støtte skogvokterne og det viktige arbeidet for bevaringen og beskyttelsen av fjellgorillaen, til tross for manglende turismeinntekter. Med bare tusen fjellgorillaer igjen har vi nemlig ingen å miste, sier hun.

Ønsker å støtte flere organisasjoner

Postkodelotteriet er verdens nest største private giver til ideelle organisasjoner. I tillegg til i Norge, finnes lotteriet i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige.

Siden 2017 har fem nye lotterier tillatelse fra Lotteritilsynet til å operere i Norge, med forutsetningen om at humanitære organisasjoner skal motta minst 50 prosent av overskuddet etter fradrag for gevinster. Postkodelotteriet driver lotteri i Norge med WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyers lisens. De nye lotteriene omfattes også av et årlig omsetningstak på 300 millioner kroner.

Kommunikasjonssjef i Norsk Postkodelotteri, Roger Magnergård forteller at Postkodelotteriet allerede er på god vei mot taket, samtidig som de ønsker å støtte enda flere organisasjoner. 

– Selv om det er utfordrende å være ny i det norske lotteri-landskapet, er vi en av få operatører som har klart å etablere oss. Nå har norske loddkjøpere samlet nærmere 42 millioner kroner til WWF og SOS Barnebyer i løpet av to år, og vi er sikre på at også andre lisenshavere vil være tjent med å ha oss med på laget. Vi håper derfor at Kulturdepartementet vil åpne for å la oss å støtte enda flere, for eksempel gjennom å slå sammen lisenser, sier Magnergård.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fjellgorillaen er utsatt når naturturisme uteblir. Foto: © Karen Steward
Fjellgorillaen er utsatt når naturturisme uteblir. Foto: © Karen Steward
Last ned bilde
Generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond.
Generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond.
Last ned bilde

Om WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond
WWF Verdens naturfond
Kristian Augusts Gate 7A
0164 Oslo

22 03 65 00http://www.wwf.no

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. Vi jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi er alle er så glad i og avhengig av: Skoger, ferskvann, hav, mat og dyr. Vi jobber for å bremse klimaendringene og for å stanse tapet av arter.

Følg saker fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom