LO

LO-lederen om regjeringens batteristrategi:

Del

- Staten stiller opp. Nå er det norsk næringsliv sin tur til å levere.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener regjeringens batteristrategi bygger opp under fagbevegelsens viktigste mantra om å «skape jobber og kutte utslipp».

-          Batteriproduksjon i Norge kan bidra til å fremskynde overgangen fra bruk av fossile energikilder til grønn kraft. Batteriindustri er med andre ord en del av løsningen på våre klimautfordringer, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Med en offensiv, nasjonal batteristrategi kan det skapes opp mot 30.000 batterijobber i Norge. Det viser en rapport som LO, NHO og flere batteriaktører i Norge står bak.

-          Flere norske batteriaktører har storstilte planer om gigafabrikker. Det kan gi flere titusen arbeidsplasser og store eksportinntekter. Regjeringen viser nå at de er mer enn villig til å stille opp med kapital, lån og garantier som igjen skal utløser privat kapital, sier Hessen Følsvik og legger til:

-          Staten stiller opp. Nå er det norsk næringsliv sin tur til å levere.


LO-lederen er godt fornøyd med regjeringens løfter om en langt mer aktiv næringspolitikk. Regjeringens batteristrategi legger opp til at staten skal bidra til bla. tomter, krafttilgang, utdannelse av de rette folka, eksportfinansieringsordninger og konkurransedyktige tilskuddsordninger.

-          Her serverer regjeringen rett og slett en skikkelig god «politisk batterydrink»,
og det er bare å fylle på.

LO-lederen mener Norge kan være best i klassen på batteriproduksjon, og peker på at vi har mange industrielle fortrinn.

-          Vi har god tilgang på fornybar energi, fagarbeidere og partssamarbeid i verdensklasse og sterke industrielle kompetansemiljøer. Den kompetansen gir Norge fantastiske konkurransefortrinn.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

LO-leder Peggy Hessen Følsvik om krisehjelp til SAS: SAS må rydde opp og ta tilbake de ansatte28.6.2022 11:12:32 CEST | Pressemelding

Regjeringen åpner for å gjøre om den norske statens andel gjeld til aksjer. LO og Norsk Flygerforbund er glade for at næringsministeren så tydelig understreker betydningen av den skandinaviske modellen, og at SAS må finne gode løsninger med sine ansatte. Dersom fellesskapet nok en gang skal bidra til å redde SAS, må det stilles klare krav selskapet, mener LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom