LO

LO-leder Peggy Hessen Følsvik om regjeringens havvindsatsing:

Del

- Dette er stort. Dette er viktig. Dette gir håp, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Regjeringens klare mål er at Norge skal produsere 30 GW havvind innen 2040. Det tilsvarer nesten like mye kraft som Norge produserer i dag.

-          Dette er innledningen til en ny og spennende fase i norsk industrihistorie.
I dag heiser vi flagget til topps i Folkets hus,
sier LO-lederen.

Regjeringen tar sikte på å gjennomføre neste runde med tildelinger av konsesjoner for havvind i nye områder i 2025. For LO er det viktig at havvind skal være både et kraftprosjekt og et industriprosjekt.

-          Havvind utenfor kysten vår må skape ringvirkninger for Norge. Det må gå tydelig frem av søknadskriteriene at aktørene, som skal bygge ut, må redegjøre for de arbeidsplassene de vil skape i Norge, sier Hessen Følsvik og legger til:

 

-          Vi vil ha oppdrag til verftene våre og utvikle norsk leverandørindustri. Skal norsk industri ha noen fremtid, og skal vi ha arbeidsplasser i hele landet så er utbygging av flytende havvind en helt avgjørende faktor, sier Hessen Følsvik og peker på at satsingen også er avgjørende for at Norge skal klare å gjennomføre nødvendige klimakutt.

 

LO-lederen understreker at viktige nasjonale interesser som forsyningssikkerhet og rimelig kraftpriser også må være styrende for havvindutbyggingen.

-          Denne satsingen må eies av det norske folk og den må gi noe tilbake til det norske folk. Det overordnede er å sikre Norge både nok og rimelig nok kraft, som skal gi oss nye grønne arbeidsplasser, sier Hessen Følsvik.

 

 

 

 

 

 

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom