LO

LO-leder Peggy Hessen Følsvik: - En regjering for vanlige arbeidsfolk

Del

- Regjeringsplattformen til den nye rødgrønne regjeringen kan oppsummeres kort i en setning: Nå er det vanlige arbeidsfolks tur, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik som mener plattformen viser at det nå er slutt på å lempe regningen over på vanlige arbeidsfolk. LO-lederen mener at den nye regjeringens plattform forplikter seg til de viktigste kravene fra fagbevegelsen.

Arbeid og velferd

Dette er en regjeringsplattform som prioriterer arbeid og velferd.

-   Den nye rødgrønne regjeringen legger opp til å gjenreise norsk industripolitikk. Vi får en mer aktiv næringspolitikk, som skaper jobber og kutter utslipp.


LO-lederen peker også på stans i privatiseringen og styrking av velferden som viktige seire i den rødgrønne regjeringsplattformen.

-   For LO har det vært viktig at pengene vi betaler i skatt bør gå til velferd, ikke til profitt for private selskaper. Nå blir dette stanset av den nye regjeringen, sier Følsvik som også er glad for at konkurranseutsetting og anbudsutsettelse i velferdstjenestene fases ut.

Storrengjøring i norsk arbeidsliv

-  Den nye regjeringen forplikter seg til å sette i gang med en storrengjøring i norsk arbeidsliv, sier Følsvik.

-  Nå kan vi endelig få ryddet opp i de uverdige forholdene og usikkerheten som alt for mange lider under, sier Følsvik og legger til:

-   Et av de første oppdragene til vår neste arbeidsminister blir å fjerne den generelle adgangen til midlertidig ansettelse og styrke retten til heltid i lovverket.

Rettferdig pensjon

LO-lederen er glad for at den nye regjeringen lover å levere på LOs krav om rettferdig pensjon.

-   Våre medlemmer som har slitt seg gjennom et langt arbeidsliv skal få muligheten til å gå av med en verdig pensjon. De skal ikke avspises med smuler. Jeg er derfor glad for at det i regjeringsplattformen slås fast at den nye rødgrønne regjeringen skal innføre pensjon fra første krone, bidra til å sikre en ny AFP-ordning og gjenoppta forhandlinger om den såkalte særaldersgrensen, sier LO-lederen.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom