LO

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen:

Del

- Et godt utgangspunkt for Stortingets behandling

  • Regjeringens forslag er et godt utgangspunkt, når Stortinget skal behandle en helt nødvendig krisepakke til en hardt prøvet bransje.
  • LO har hele tiden vært opptatt av å sikre tryggheten til vanlige arbeidsfolk.  Vi har derfor krevd kraftfulle tiltaksom vil bidra til at gryteklare milliardprosjekter for industrien kan settes i gang raskt og sikre titusenvis av arbeidsplasser.
  • Regjeringen forsøker nå å svare ut våre krav, sier LO-lederen som understreker at oljeskattesystemet er komplisert og at det er mange detaljer som påvirker totalbildet.
  • Formålet er at pågående prosjekter ikke stanser og legges på is. Derfor må helheten i forslaget sikre dette. Nå må vi vurdere detaljene i hele forslaget.
  • Det er bla. usikkert hvordan forslaget om endringen i de såkalte frinntektene slår ut. Dette må våre folkevalgte  se nærmere på, når de nå skal behandle denne tiltakspakken i stortinget.
  • Regjeringen og Stortinget  må sammen sikre at vi ikke får en rask nedbygging av svært viktige industribedrifter og leverandørkjeder for Norge. Det er denne kompetansen vi skal bygge videre på for å få flere ben å stå på, sier Gabrielsen.

Kontaktperson: Geir Solaas Moen, mobilnr.:  917 04 473 


 

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom