LO

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen: Permitteringsperioden og krisepakkene må utvides til neste sommer

Del

Regjeringen har lagt til grunn at den utvidede permitteringsperioden på 52 uker utløper 30. juni 2021. Det kan hjelpe de som ble permittert i november, men har liten betydning for de som ble permittert i mars, april og mai 2020.

-          Det er mange som nå går inn i julen uten en jobb å gå til. De fortjener mer trygghet og forutsigbarhet. Permitteringsperioden bør derfor utvides ut juli for alle permitterte. 

Det vil kunne bidra til at ledigheten blir midlertidig og ikke langvarig, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Mange bedrifter frykter nå konkurs. I den hardt rammede service og handel-sektoren, gjaldt det for 1 av 5 bedrifter i utgangen av november.
I slutten av november svarte hele 7 av 10 serveringsbedrifter i Oslo at de har planer om oppsigelser.

I følge LO-lederen er det unødvendig og meningsløst at permitterte skal sies opp rett før de kan returnere til arbeidsplassen.

-          Det dumt når vi nå har løpt nesten et helt maraton å bryte en kilometer før mål, sier Gabrielsen.

LO-lederen viser til vaksinene som nå er klare, at det er grunn til å tro at omfanget av epidemien reduseres frem mot sommeren og at flere bedrifter
etter hvert vil kunne trappe opp aktiviteten.

-          Vi hører nå mye snakk om de ulike vaksinene som skal stanse smitten. Vaksiner er bra, men Norge er ikke friskmeldt før folk er tilbake i jobb. Derfor fortjener både bedriftene og de ansatte å få en klar beskjed fra regjeringen før jul om at permitteringsregelverket og krisepakkeneforlenges ut neste sommer.

Kontaktperson:
Geir Solaas Moen, mobil 917 04 473

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom