LO

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen: - Slutt med kortsiktige tiltak

Del

LO etterlyser tiltak for arbeidslivet som varer så lenge koronasituasjonen fortsetter.

  • Det arbeidslivet trenger er forutsigbarhet, sier LO-lederen. 

Regjeringen la tirsdag 10. november frem en generell kompensasjonsordning for alle deler av næringslivet, slik LO har etterlyst.

  •  For LO er det viktigste å sikre tryggheten og inntekten til folk. Vi er derfor glad for at regjeringen omsider nå lytter til partene, som lenge har argumentert for en generell kompensasjonsordning for alle bedrifter og bransjer, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Regjeringen vil gjøre nye vurderinger om tiltakene skal fortsette før 28. februar 2021.

LO-lederen understreker at krisen på langt nær er over.

  • Det må bli slutt på de kortvarige og usikre tiltakspakkene. Det må skapes trygghet og forutsigbarhet for at tiltakene fortsetter så lenge koronasituasjonen fortsetter.
  •  Pakkene og inntektssikringsordningene er jo knyttet til omsetningsfall og inntektsfall, da faller behovet bort først når omsetning og inntekt er tilbake, sier Gabrielsen.

LO-lederen etterlyser nå løsninger for de mange selvstendige næringsdrivende.

  • De selvstendige næringsdrivende, kunstnere og utøvere sliter tungt når samfunnet stenges ned. Også disse gruppene må sikres, sier Gabrielsen som ber regjeringen om at ordningen også for disse gruppene forlenges så lenge krisen pågår.

Kontaktperson: Geir Solaas Moen, mobilnr.: 917 04 473 

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom