LO

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen: - Løftebrudd

Del

Equinor dropper planene om en oljeterminal i Veidnes i Finnmark fordi det blir for dyrt. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er skuffet og mener det er et brudd med tidligere løfter om lokale arbeidsplasser og positive ringvirkninger for lokalsamfunnet.

Det er skuffende av Equinor  som nå løper fra tidligere løfter om at utbyggingen av et landanlegg skulle gi ringvirkninger, i form av lokale arbeidsplasser, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

LO-lederen mener nå at dette er en sak som nå må følges opp av både stortinget og regjeringen. 

  • Regjeringen må fremme et nytt forslag som innebærer at ilandføring blir en realitet, sier Gabrielsen.
  • Det er felleskapets ressurser som Equinor får anledning til å utvinne. Da må også Equinor gi noe tilbake til fellesskapet, slik de har lovet tidligere.

 

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom