LO

Liv Tørres ny internasjonal sekretær

Del

LO-sekretariatet har i dag ansatt Liv Tørres som ny internasjonal sekretær med ansvar for LOs internasjonale, faglige solidaritetsarbeid.

- Med Liv Tørres som internasjonal sekretær har LO sikret seg en person med lang erfaring innen internasjonalt faglig solidaritetsarbeid. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til jobben og er sikker på at det vil bidra til å styrke vårt internasjonale engasjement, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.  

Trine Lise Sundnes ble innvalgt på Stortinget ved valget 2021, og det er derfor behov for en erstatter til stillingen som avdelingsleder ved Internasjonal avdeling.  

Erfaren leder  

Liv Tørres har doktorgrad i statsvitenskap og 15 års erfaring som toppleder i Norge og internasjonalt. Hun arbeider i dag som direktør for Pathfinders for Peace, Justice and Inclusion, CIC New York University. Tidligere har hun blant annet vært leder for Norsk folkehjelp, Nobel fredssenter og innehatt lederstillinger ved Fafo og politisk rådgiver for Arbeiderpartiet i Arbeidsdepartementet.   

- Jeg har jobbet med, og for, fagbevegelsen i mange år. Dette fra mine første arbeidsår i Sør-Afrika der fagbevegelsen ledet kampen mot apartheid og LO var en av de viktigste samarbeidspartnerne internasjonalt, sier Liv Tørres.  

Kamp mot ulikhet  

For henne har verdien av organisering, forhandlinger og organisasjonsbygging vært et kompass og inspirasjon hele livet.  

- Kampen mot ulikhet bør stå på toppen av dagsordenen internasjonalt og der er fagbevegelsens muskler ekstremt viktige. Der fagbevegelsen er sterkest og har fokus på organisering og kollektive forhandlinger står demokratiene sterkest, fordelingen er mest rettferdig, tilliten er størst og utviklingen mest bærekraftig, sier hun videre.  

Nøkkelen til dette er organisering, organisasjonsbygging, forhandlinger og kollektive virkemidler.  

- Jeg gleder meg veldig til å få lov til å jobbe for en av verdens sterkeste fagbevegelser, med dyktige kollegaer og med saker jeg har jobbet med i mange år, nemlig kampen mot ulikhet og kampen for å bygge demokrati og rettferdig fordeling med en sterk fagbevegelse som pilar, avslutter Tørres.  

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom