Sony Music Norway

Litt ekstra vinter fra Gundelach

Del

Er det noe vi kan få nok av så er det vintermørke og dårlig vintervær. Er det noe vi ikke får nok av så er det mesterlig, melankolsk pop fra Gundelach.

Vinter artwork
Vinter artwork

Vintermåneden januar er gjerne litt mollstemt, og Gundelach bidrar med melankolske og vakre «Vinter» som slippes fredag 21. januar.

I likhet med nylig utgitte «Riverside» ble «Vinter» skrevet for nesten ti år siden. Og det er én av få låter Kai Gundelach har skrevet i samarbeid med Pål Ulvik Rokseth.

«Jeg hadde hatt noen tøffe år, og så bestemte Pål og jeg oss for å dele et studio. Det ble bra. Her introduserte Pål meg for synthesizernes verden, og der i Filmparken, nær Oslo, skrev vi denne melodien sammen.»

Teksten, en ren tankestrøm, sto Kai for alene, og det er essensen av Gundelach vi hører.

«Jeg var veldig komfortabel i tristheten jeg følte, jeg lyttet bare til Joy Division og ville egentlig bare velte meg i melankoli og skape musikk.»

Hvorfor får vi ikke høre denne perlen før nå?

«Jeg har alltid likt låten, men den føles faktisk ikke helt ferdig før vi gjorde denne nyinnspillingen med bandet rigget til i studio. Men da klaffet det til gjengjeld umiddelbart, og jeg tror faktisk at denne versjonen er aller første tagning.»   

«Vinter» er tredje single fra det kommende albumet «Shapeshifter».
Albumet slippes i to deler, og første del, «Shape» kommer fredag 25. februar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vinter artwork
Vinter artwork
Last ned bilde
Gundelach (c) Fredrik Harper
Gundelach (c) Fredrik Harper
Last ned bilde
Gundelach (c) Fredrik Harper
Gundelach (c) Fredrik Harper
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Ærlig og personlig fra Turab19.5.2022 08:30:00 CEST | Pressemelding

«Jeg lot hun dra» er blant Turabs mest ærlige og personlige låter, og markerer på mange måter en ny start med flere spennende prosjekter for 24-åringen. Låten tar opp både viktige og fundamentale verdiprinsipper, der den skildrer en persons tydelige frustrasjon og anger for å måtte gi slipp på noen man elsker. Allikevel er det nødvendig for hans sjelero og frihet. Jenta tror ikke på Gud, gutten gjør - og grunnet denne fundamentale forskjellen ville forholdet aldri fungert uansett hvor mye man ville, og/eller elsket hverandre.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom