Link mobility

LINK Mobility kjøper USA-baserte Message Broadcast, LLC, og fortsetter den globale ekspansjonen

Del

LINK Mobility (LINK), en ledende leverandør av kommunikasjonsplattform-som-tjeneste (CPaaS), har i dag inngått en endelig avtale om å kjøpe Message Broadcast, LLC, med hovedkontor i Newport Beach, California. Dette oppkjøpet vil styrke LINKs posisjon i det amerikanske markedet og videreføre vekststrategien som en ledende global CPaaS-aktør.

Message Broadcast er et selskap som opererer overfor store amerikanske virksomheter og tilbyr oppdragskritiske varslingstjenester til selskaper, helseorganisasjoner og finansinstitusjoner. Plattformen "EONS" (Emergency Outage Notification System) tilbyr en løsning for å designe, distribuere og administrere kundeinteraksjoner gjennom flere kanaler, samt en API-drevet kommunikasjon for e-post, A2P SMS og taletjenester. Selskapet har track record for å levere enestående organisk vekst med salg, bruttofortjeneste og EBITDA. Selskapet har en EBITDA-margin som jevnlig har økt til ca. 55% de siste to årene.

“Vi er veldig glade for å ekspandere videre i USA med oppkjøpet av Message Broadcast. Sammen med Soprano har LINK nå raskt fått solid fotfeste i USA med et bredt produkttilbud og en stor kundeportefølje. Den nye amerikanske posisjonen vil akselerere LINKs organiske vekst og gi en plattform for videre oppkjøp i et raskt voksende og fragmentert marked», sier Guillaume Van Gaver, administrerende direktør i LINK.

Transaksjonen verdsetter Message Broadcast til en USD 260 millioner og forventes å legge anslagsvis NOK 285 millioner (ca. 86% margin) og NOK 200 millioner (ca. 60% margin) til henholdsvis LINKs 2021 bruttoresultat og cash EBITDA. Kjøpesummen vil avregnes ved 74% i kontanter og 16.755.069 millioner nye LINK-aksjer som skal utstedes til selgerne ved avslutning.

“Vår oppkjøp av LINK vil utvide vårt produkttilbud og ytterligere styrke vår sterke posisjon blant amerikanske blue chip-selskaper. Vi er svært motiverte for å videreutvikle Message Broadcasts posisjon som en del av den globale LINK-organisasjonen», sier Bill Joiner, administrerende direktør i Message Broadcast.

Avtalen forventes å avsluttes senere denne måneden, da det ikke forventes at det kreves noen amerikanske godkjenninger.

Kontakter

Tom Rogn
VP Investor Relations
+47 94 85 56 59
Tom.Rogn@linkmobility.com

Om Link mobility

LINK er en av Europas ledende leverandører av mobilmeldinger og CPaaS-løsninger til bedriftskunder, små og mellomstore bedrifter og offentlige kunder. LINK tilbyr innovative og skalerbare løsninger for digital kommunikasjon mellom bedrifter og kunder, myndigheter og innbyggere, plattformer og brukere. LINK har 40.000 kundekontoer globalt og utveksler mer enn 10 milliarder meldinger i året. www.linkmobility.com

LINK Mobility Group
Langkaia 1, Havnelageret
N-0150 Oslo,
+47 22 99 44 00

Følg pressemeldinger fra Link mobility

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Link mobility på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Link mobility

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom