Link mobility

LINK Mobility ekspanderer globalt

Del

Norske LINK Mobility (LINK) skal kjøpe australske Soprano Design for 3 590 millioner kroner. Gjennom oppkjøpet etablerer LINK seg globalt, med tilstedeværelse i Asia og Stillehavsregionen, USA og Latin-Amerika. LINK er i dag den ledende leverandøren av digitale kommunikasjonsplattformer (CPaas) i Europa.

Soprano Design er en ledende CPaaS-aktør, og tilbyr tilsvarende produkter som LINK innen SMS, MMS, e-post, Voice, RCS, WhatsApp og Secure IP. Selskapet har hovedkvarter i Sydney, Australia. Soprano Design har over 4 000 kunder blant kommersielle selskaper og myndighetsorganer innen en lang rekke bransjer. 

–Vi er svært glade for å kunne fortelle om vår første store ekspansjon utenfor Europa. Med dette oppkjøpet blir LINK en global CPaaS-aktør med bredere markedsposisjoner, produkter og markedsorganisasjon. Siden børsnoteringen i oktober i fjor har vi allerede lagt til mer enn 1 milliard norske kroner i årlige inntekter og forbedret gruppens marginer. Soprano vil tilføre betydelige vekstmuligheter.  Vi fortsetter samtidig å se etter muligheter i vårt svært fragmenterte marked, som ytterligere kan posisjonere LINK som en global leder innen CPaaS, sier Guillaume Van Gaver, administrerende direktør i LINK.

Avtalt pris på for oppkjøpet er 3 590 millioner kroner. Avtalen gjøres opp med 95 prosent i LINK-aksjer og fem prosent i kontanter. Dette demonstrerer tiltroen til LINK og de samlede forretningsmulighetene i årene som kommer. Oppkjøpet medfører en anslått økning i inntektene for LINK i 2021 på 109 millioner australske dollar (717 millioner norske kroner), og en anslått økning i cash EBITDApå 27 millioner australske dollar (174 mill. norske kroner).

–LINK og Soprano er en flott kombinasjon for våre kunder og partnere. Utvidelsen i geografisk utbredelse uten overlappende områder, et bredere tjenestetilbud, mer omfattende ekspertise og et utvidet team av erfarne medarbeidere vil medføre en stadig voksende evne til å levere CpaaS-tjenester. Hele Soprano-teamet er begeistret over å kunne arbeide sammen med LINK-teamet og bli en sterkere, mer verdifull og velegnet tilbyder til vår kombinerte kundemasse, sier Dr Richard Favero, grunnlegger og styreleder i Soprano.

Avtalen er forventet å bli sluttført i løpet av andre halvdel av 2021.

Kontakter

For mer informasjon om avtalen, ta kontakt med:
Tom Rogn, VP Investor Relations: tom.rogn@linkmobility.com

Bilder

Om Link mobility

OM LINK Mobility

LINK Mobility ASA er en av Europas ledende tilbydere av mobile meldingstjenester og CPaaS-løsninger. Selskapet er notert på Oslo Børs. LINK leverer til store kommersielle virksomheter, små og mellomstore bedrifter og myndighetsaktører. LINK tilbyr innovative og skalerbare løsninger som knytter digitale forbindelser mellom virksomheter og kunder, myndigheter og innbyggere, plattformer og brukere. LINK har 40.000 kundekontoer globalt og utveksler mer enn 10 milliarder meldinger per år. For mer informasjon om LINK, se www.linkmobility.com.

Følg pressemeldinger fra Link mobility

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Link mobility på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Link mobility

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom