Lime lanserer nye sikkerhetstiltak for elsparkesykler i Oslo for å forbedre framkommelighet og sikkerhet

Del

Verdens største tilbyder av delte elsparkesykler og elektriske bysykler vil i løpet av de neste dagene lansere to nye sikkerhetstiltak for sine elsparkesykler i Oslo. Lime håper at de to tiltakene, fortaus-gjenkjenning og hjelm-selfie, skal bidra til et tryggere og mer framkommelig bybilde for både elsparkesyklister og fotgjengere.

Sikkerhet er avgjørende for å sikre Lime sin visjon om et framtidig transporttilbud som er delt og utslippsfritt til en overkommelig pris. For å oppnå økt trygghet for syklister og gående vil mikromobilitetsaktøren i løpet av de nærmeste dagene lansere to innovative tiltak i Oslo – en programvare som registrerer om du kjører på fortau, og en programvare som gir insentiver for bruk av hjelm. Begge tiltakene vil bidra til å fremme lovlig og hensynsfull ferdsel med kjøretøyene, og til økt sikkerhet for føreren av kjøretøyet. 

Fortaus-gjenkjenning blir lansert for å samle data om elsparkesyklistenes bruk av fortau. Maskinlæring skal analysere underlag og vibrasjoner for å avgjøre om brukere kjører på fortau eller vei. Dersom fortauskjøring oppdages, vil føreren motta en varselmelding med beskjed om dette, noe som dermed bidrar til å redusere risiko. Om en bruker gjentatte ganger benytter seg av fortauskjøring på uforsvarlig måte vil brukeren bli midlertidig eller permanent utestengt fra å benytte seg av Limes tjenester. Målsettingen med fortaus-gjenkjenningen er å identifisere de områdene av byen hvor fortauene hyppigst benyttes av elsparkesyklister. Dataene samlet om fortauskjøring vil også deles med Bymiljøetaten i Oslo for å bidra til å sikre trygg offentlig ferdsel, og for å enkelt koordinere ytterligere reguleringer av bransjen med myndighetene. 

- Elsparkesyklister i Oslo kan lovlig ferdes på fortau gitt at de følger visse regler, som for eksempel å vise hensyn til fotgjengere ved å tilpasse farten og å holde avstand til forbipasserende. Vi mener likevel at elsykler og elsparkeykler hører hjemme i sykkelinfrastrukturen, og ikke egner seg på fortauene. Vi jobber kontinuerlig for å gi opplæring til Limes brukere og for å utvikle nye verktøy for å trygge trafikkbildet for gående og syklende. Lanseringen av fortaus-gjenkjenning og hjelm-selfie blir et ytterligere steg i den retningen, sier Fredrik Timell, talsperson for Lime i Norden. 

Det andre nye tiltaket er hjelm-selfie, som skal insentivere Limes syklister til å bruke hjelm for økt sikkerhet. Det nye tillegget vil gi syklister som tar en selfie med hjelmen rabatt på turen sin tilsvarende 10%. Hjelm-registrering benytter seg av Limes program for kunstig intelligens og bildegjenkjenning. Lime har allerede innført dette systemet i London, og tusenvis av syklister har benyttet seg av hjelm-selfie for å spare penger og kjøre tryggere. 

- Gjennom å lansere disse sikkerhetstiltakene håper vi å forbedre trafikksituasjonen i Oslo på lang sikt, og å gi insentiver til trygg kjøring. Fjoråret var på mange måter et utfordrende år for mikromobilitets-bransjen i Norge, og vi som utleieaktører må ta et større ansvar for å forbedre situasjonen, legger Fredrik Timell til. 

Limes arbeid for trygg ferdsel i Oslo begrenser seg ikke til tiltakene som er nevnt over. Lime har allerede startet arbeidet med å oppdatere elsparkesykkel-flåten i Oslo med kjøretøy som er mer robuste, mer bærekraftige, og tryggere. Den nye modellen har utbyttbare batterier for redusert miljøpåvirkning; og de nye syklene gir brukerne økt stabilitet og kortere bremselengde, som sammen med de nye programvarene vil sørge for en tryggere by å ferdes i, uavhengig om man går eller bruker elsparkesykkel.

Nøkkelord

Kontakter

Fredrik Timell
Public Affairs Sr. Manager - Nordics
fredrik.timell@li.me

Bilder

Lenker

Om Lime

Lime
Ole Deviks vei 18
0666 Oslo

http://www.li.me

Lime sitt sammfunsoppdrag er å realisere en fremtid der transport er delt, elektrisk og utslippsfri. Som verdens ledende leverandør av delte elektriske kjøretøy, samarbeider Lime med byer for å distribuere elektriske sykler, sparkesykler og mopeder for å dekke reiser som er kortere enn åtte kilometer. Lime er utnevnt av Time Magazine til en av de 100 mest innflytelsesrike selskapene i 2021, og vi har gjennomført mer enn 200 millioner reiser i mer enn 180 byer på fem kontinenter. Vi ønsker å inspirere kommende generasjoner til å velge andre alternativer enn bilen. 

Følg pressemeldinger fra Lime

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lime på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lime