NOPA

Lil Halima og TØFL fikk låtskriverstipend

Del

Ble overrasket med 25.000 kroner hver under by:Larm.

TØFL fikk det siste NOPA-stipendet på by:Larm. Foto: Helge Brekke
TØFL fikk det siste NOPA-stipendet på by:Larm. Foto: Helge Brekke

Lillian Halima Anderssen fra Bardu ble overrasket med det andre NOPA-stipendet like før hun skulle spille sin aller første Rockefeller-konsert i Oslo på fredag.

Hennes debut-EP, love songs for bad lovers, har allerede skaffet henne en spellemannsnominasjon og flere festivalbookinger.

Ikke lenge etter fikk Stavanger-bandet TØFL det aller siste NOPA-stipendet. Stipendet ble delt ut av juryleder Inge Bremnes under TØFLs konsert på John Dee. TØFL har høstet god kritikk i alt fra Gaffa til Klassekampen, og har hatt tre låter listet på P3 allerede. De fikk det tredje og siste NOPA-stipendet på by:Larm.

brenn. fikk det første NOPA-stipendet, som ble delt ut i Kulturkirken Jakob på torsdag.

Skal bidra til nyskaping

NOPA-stipendet ble delt ut sjette året på rad på by:Larm-festivalen, og er ment som et arbeidsstipend. Blant tidligere vinnere av NOPA-stipendet finner vi suksesser som Aurora og Dagny.

– NOPA-stipendet er en måte å løfte frem de låtskriverne vi tror kommer til å prege musikklivet fremover, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA, foreningen for komponister og tekstforfattere.

I juryen som har plukket ut årets vinnere finner vi Inge Bremnes, Mikhael Paskalev, Hanne Kolstø og Stine Andreassen.

– Nivået på norsk musikk om dagen er skyhøyt. Det har vært utfordrende, men også skikkelig gøy å finne ut ikke bare hvem som fortjener stipend mest, men også hvem som kan få mest bruk for det. Vi i juryen synes vi har kommet fram til en spennende og variert liste med låtskrivere og band som vi tror kan gjøre det bra fremover, sier Inge Bremnes, juryleder.

Les juryens begrunnelser her:

brenn.

Energien til Brenn traff oss rett i magen og vi fikk lyst til å gjøre væpna revolusjon mot synthpopen.

De naivistiske innslagene i tekstene er et friskt pust, samtidig får vi inntrykk av at dette er et band som tar seg selv seriøst. Det er godt at Brenn representerer rocken i 2019. Låtene er velprodusert, men har en sterk følelse av DIY, som igjen vekker minner om råskapen hos norsk punk fra tidlig 80-tallet. Dette er åpenbart en duo som vet hva de driver med.

Juryen håper at Brenn ikke brenner opp prispengene men finner noe bra å bruke de på. Vi brenner for at de skal komme seg opp og frem!

Lil Halima

Lil Halima skiller seg ut blant alle popdronningene med sitt varme, sløye R&B-uttrykk. Hun framstår for juryen som sterk og selvstendig med en karismatisk blanding av sårbarhet og autoritet som gjør oss nysgjerrige. Vi skulle ønske vi var en del av crewet hennes.

Tematikken i tekstene er tidløs, men vinklingen er samtidig nyskapende. Juryen har også lagt merke til at hennes helhet som artist, dvs. personen, artisten, musikken og videoene forsterker hverandre og henger godt sammen. Vi får inntrykk av at Lil Halima er trygg på seg selv og vet hvor hun vil.

Juryen håper prispengene kan være en hjelp på veien mot verdensherredømme. Vi har stor tro på at Lil Halima vil nå langt.

TØFL

«...for det er så nydelig klang i de.» TØFL altså. Og de er så lette å like!

Juryen fikk med en gang refrenget fra «Tunneler» på hjernen og sang med. TØFL viser en moden låtskriving og de virker ikke redde for å tøye grenser i tekst og melodi. Det synes vi er forfriskende. Resultatet blir uanstrengte store refrenger som juryen tror vil fenge mange.

Vi er imponerte over at melodiene ofte er rytmisk komplekse men likevel framstår som lette og catchy.

Juryen håper Tøfl finner noe smart å bruke stipendpengene på slik at flere kan få oppdage musikken deres. Vi heier på dere!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

TØFL fikk det siste NOPA-stipendet på by:Larm. Foto: Helge Brekke
TØFL fikk det siste NOPA-stipendet på by:Larm. Foto: Helge Brekke
Last ned bilde
Foto: Helge Brekke
Foto: Helge Brekke
Last ned bilde
Hanne Kolstø og Mikhael Paskalev delte ut stipendet til Lil Halima. Foto: Helge Brekke
Hanne Kolstø og Mikhael Paskalev delte ut stipendet til Lil Halima. Foto: Helge Brekke
Last ned bilde
Lil Halima. Foto: Helge Brekke
Lil Halima. Foto: Helge Brekke
Last ned bilde

Om NOPA

NOPA
Kongens gate 24
0153 Oslo

22 47 30 00http://www.nopa.no

NOPA er en interesseorganisasjon for komponister og sangtekstforfattere. I dag organiserer NOPA de fleste kjente komponister og sangtekstforfattere, og vi har nå 1200 medlemmer.

Vi arbeider med viktige kulturpolitiske saker og opphavsrettslige spørsmål, gir økonomisk støtte til våre medlemmers prosjekter, tilbyr arbeidsleiligheter i utlandet og deler ut priser og stipender. Vi er en medlemsorganisasjon under TONO og en søsterorganisasjon av Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne.