NBBL - Norske Boligbyggelag

Like nordiske byggeregler

Del

De nordiske boligministrene ønsker å få like byggeregler for de nordiske landene.

Foto: NBBL/Tonje Rock Løwer
Foto: NBBL/Tonje Rock Løwer

Nylig sendte de ut en pressemelding med deklarasjon om at dette arbeidet skal settes i gang.

For godt over ett år siden var NBBL i dialog med den politiske ledelsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet om NBO-rapporten «byggherrer i Norden», og ba om at dette temaet ble løftet opp på et nordisk politisk nivå.

- Dette har nå tydeligvis blitt gjort, og det er gledelige nyheter. De nordiske boligministrene og vår egen Monica Mæland skal ha all ros. Vi er spent på den videre gjennomføringen, og kan gjerne fortsatt bidra i arbeidet, sier adm. dir. i NBBL Thor Eek.

Ulike regler fordyrer

Ulike byggeregler i de nordiske landene fordyrer og hemmer konkurransen. Med like regler vil man kunne sette opp samme hustype i alle land. Det vil få positive virkninger for boligbyggingen.

- Hvis de samme boligkonseptene kan settes opp i alle land uten tilpasninger, vil resultatet bli lavere kostnader og bedre kvalitet. Dette har vært hovedbudskapet fra NBBL hele tiden. Vi er derfor svært fornøyde med at dette arbeidet går videre, avslutter Eek, som også er nestleder i styret for NBO - den nordiske samarbeidsorganisasjonen for kooperative og allmenne boligselskaper i Norden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: NBBL/Tonje Rock Løwer
Foto: NBBL/Tonje Rock Løwer
Last ned bilde

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag. 41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.020.000 medlemmer og forvalter omlag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom