Lifecare utvider styret med medisinsk og strategisk kompetanse

Del

23.11.2020, Bergen – Lifecare AS (LIFE-ME) utvider styret etter en ekstraordinær generalforsamling fredag 20.11.2020.

Trond Reidar Teigen / NTB
Trond Reidar Teigen / NTB

Styret utvides med medlemmer som har betydelig erfaring med diabetes, teknologiutvikling, strategi og oppkjøp. Endringene var i tråd med innstilling fra selskapets valgkomite og forslag fra selskapets største aksjonær Teigland Eiendom AS.

Det nye styret ble utvidet som følger:

  • Nestleder: Morten Foros Krohnstad, Bergen, Norge. Kronstad er partner i advokatfirmaet Schjødt og har bred erfaring som forretningsadvokat med hovedfokus på fusjoner, oppkjøp og salg. Han sitter i en rekke styrer som styreleder og er styremedlem både i norske børsnoterte og unoterte selskaper.
  • Styremedlem: Prof. Dr. Lutz Heinemann, Düsseldorf, Tyskland. Heinemann har en bred akademisk bakgrunn med særlig fokus på forskning og utvikling innenfor insulin farmakologi og diabetes teknologi. Heinemann etablerte i 2009 Profil Institute for Metabolic Research i Neuss, Tyskland og han har siden 2011 vært Managing Editor of The Journal of Diabetes Science and Technology.
  • Styremedlem: Bo Petersson, København, Danmark. Peterson har en doktorgrad i kjemi fra Danmarks Tekniske Universitet. Peterson har over 20 års erfaring fra utvikling av produkter innenfor diabetes teknologi, senest som Head of Diabetes Care i Cambridge Consultants, Cambridge, Storbritannia. Petersson er i dag også engasjert som Chief Scientific Officer i RSP Systems A/S, København, Danmark.

Foruten de nyvalgte styremedlemmer består styret av styreleder Christian Hysing-Dahl og styremedlem Trine Teigland. Joacim Holter går som tidligere annonsert, ut av styret ettersom han er blitt utnevnt som administrerende direktør.

- Styret i Lifecare er med dette betydelig styrket innenfor utvikling og kommersialisering av diabetes teknologi, som er vårt hovedformål. Vi gleder oss nå til å ta fatt på den videre utviklingen av Sencell for å oppfylle vår målsetning om å forenkle hverdagen for diabetikere, sier styrets leder Christian Hysing-Dahl.

Nøkkelord

Kontakter

Joacim Holter CEO, Lifecare
joacim.holter@lifecare.no
+47 40 05 90 40

Bilder

Trond Reidar Teigen / NTB
Trond Reidar Teigen / NTB
Last ned bilde

Om Lifecare

Lifecare
Postboks 2 Sandsli
5861 Bergen, Sandsli

http://www.lifecare.no

Om Lifecare

Lifecare (LIFE-ME) er et Bergensk teknologiselskap som forsker og utvikler en miniatyrisert sensor for korrekt og kontinuerlig overvåking av blodsukker for diabetikere. Selskapets patenterte teknologi anvendes i tillegg som sentral komponent ved utvikling av antigen hurtigtest for Covid-19 og måleenhet for avlesning av forskjellige biomarkører. www.lifecare.no