Klar Tale

Lettlestavisen Klar Tale blir gratis

Del

Klar Tale lar alle lese digital papiravis og klartale.no gratis. Årsaken er krisen som følge av koronaviruset.

Gøril Huse, redaktør i Klar Tale. Foto: Klar Tale
Gøril Huse, redaktør i Klar Tale. Foto: Klar Tale

– Alt vi er vant til, har blitt snudd om på svært kort tid. Hele Norge jobber sammen for å unngå spredning og smitte av koronaviruset. Vår hverdag ser helt annerledes ut enn for én uke siden, og hverdagen framover byr trolig på nye utfordringer. Samtidig kommer stadig nye regler fra norske myndigheter om hva folk bør og skal gjøre. Da er det spesielt viktig å nå ut med redaksjonelt innhold som alle kan lese og forstå, sier Gøril Huse, redaktør i Klar Tale.

Klar Tale er Norges eneste lettleste nyhetsavis, der språk og innhold er tilpasset folk med lese- og skriveutfordringer. Den gis ut av stiftelsen Klar Tale.

Stiftelsen ønsker at flest mulig skal kunne lese avisen i krisen vi er i.
– Som følge av situasjonen rundt koronaviruset legger vi alt innhold på www.klartale.no åpent. Vi ønsker at mennesker med lese- og språkvansker skal få så god tilgang på viktig informasjon som mulig, heter det i et vedtak fra stiftelsen Klar Tale torsdag.

Stiftelsen vil vurdere underveis hvor lenge ordningen skal vare.


Redaktør Huse sier at de gjør det de kan for å nå alle som trenger lettlest informasjon.
– Skoler, voksenopplæring, biblioteker og andre utdanningsinstitusjoner er blant dem som bruker Klar Tale mye. Nå er disse stedene stengt. Dermed blir det vanskelig å nå ut til de faste leserne av avisen. Ved å gi alle muligheten til å lese Klar Tale gratis digitalt, vil vi forhåpentligvis også nå våre lesere som er hjemme, og nye som trenger oss, sier hun.

Redaksjonen har opplevd en formidabel økning i trafikk under koronakrisen. Huse mener det
viser hvilket behov folk har for å holde seg oppdatert.     

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne lese tilrettelagte nyheter om det som skjer. Vi ser også at det er et stort behov for dette, sier hun.   

Klar Tale lager til vanlig også et pedagogisk opplegg for klasser som brukes mye, www.klartale.no/ukasoppgave. Dette tilbudet vil redaksjonen fortsette med framover.

Kontaktinfo:

Redaktør Gøril Huse, telefon 90845159, goril@klartale.no
Styreleder Jørgen Lohne, telefon 91 70 49 91

Bilder

Gøril Huse, redaktør i Klar Tale. Foto: Klar Tale
Gøril Huse, redaktør i Klar Tale. Foto: Klar Tale
Last ned bilde

Om Klar Tale

Klar Tale
Klar Tale
Pb 1180, Sentrum
0107 Oslo

22 310 260http://klartale.no

Følg saker fra Klar Tale

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Klar Tale på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.