Statens vegvesen

Lettere å planlegge bilferie i sommer

Del

Reiselivet er glad for at Statens vegvesen gjør det lettere for bilturister å holde øye med ferjekøer, veiarbeid, neste ladeplass og neste rasteplass.

Jacob Trondsen i Statens vegvesen
Jacob Trondsen i Statens vegvesen

− Veikartet gjør det lettere å være turist. Det blir lettere å dra på tur når du kan planlegge reisen din, sier Audun Pettersen i Innovasjon Norge.

Få sidemannen til å sjekke www.vegvesen.no/trafikk når dere er på reise! På Vegvesenets kart kan dere holde øye med ferjekøer, veiarbeid, neste ladeplass, nasjonale turistveier og neste rasteplass.

Satser stort på bedre fremkommelighet

- I Statens vegvesen satser vi stort på å bedre fremkommeligheten på de norske veiene og gjøre reisen din mer forutsigbar, sier Jacob Trondsen i Statens vegvesen.

Det er satt opp nye webkamera på noen av de mest trafikkerte ferjekaiene i Norge i tillegg til de 650 kameraene som finnes langs veier, steder og kaier allerede.

− Norge har mye flott å by på og alle i reiselivsnæringen er godt tjent med at turistene enkelt finner fram og får den informasjonen de behøver for å ha en fin ferie langs norske veier. Derfor er det flott at Statens vegvesen nå synliggjør dette i sin kartløsning, sier Audun Pettersen i Innovasjon Norge.

Ladestasjoner synlig i kartet

Pettersen trekker særlig frem synliggjøringen av ladestasjoner i den nye løsningen som et viktig tiltak for å få et mer bærekraftig reiseliv.

- Mange kvier seg for å legge ut på bilferie i Norge med elbilen, fordi det har vært utfordrende å vite hvor ladestasjonene befinner seg. At Statens vegvesen nå forenkler dette er også godt nytt for miljøet, sier Pettersen.

Hurtigladere over nesten hele landet

Også Norsk elbilforening er fornøyd med at den nye kartløsning gjør det enklere å være ferierende elbilist.

− Det er flott at Statens vegvesen bidrar til å vise alle tilgjengelige ladestasjoner i sin kartløsning slik at de som vurderer elbil kan se at det finnes hurtigladere nær sagt over hele landet, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening. Det finnes 3500 hurtigladere i Norge, ifølge ladestasjonsdatabasen Nobil.

Dette er nytt i veikartet

www.vegvesen.no/trafikk gir fra i dag informasjon om:

  • Nye webkamera på de mest trafikkerte ferjekaiene i nord
  • Alle landets rasteplasser, nasjonale turistveier og ladeplasser
  • Veiarbeid i fremtid og planlegge reisen deretter
  • Mer informative trafikkmeldinger

Kontakter

Bilder

Jacob Trondsen i Statens vegvesen
Jacob Trondsen i Statens vegvesen
Last ned bilde
Audun Pettersen i Innovasjon Norge
Audun Pettersen i Innovasjon Norge
Last ned bilde
Christina Bu i Norsk elbilforening
Christina Bu i Norsk elbilforening
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag. 

Les mer Om Statens vegvesen | Statens vegvesen

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom