Lerum lanserer skvåsj
Vet du ikke hva skvåsj er? Da er du ikke alene! Selv ikke produktutviklerne i Lerum var klar over at språkrådet hadde fornorsket et ubrukt begrep i den gamle saftforskriften. Årets nyvinning er to ulike smaker skvåsj.

I en skvåsj er forholdet mellom ingrediensene tradisjonelt noe annerledes enn tradisjonell saft. Dette ga ifølge produktutvikler Gunnar Eikemo helt nye muligheter på smak.
– Skvåsj gir oss rett og slett muligheten til å lage en friskere saft med mindre sukker enn annen saft. De gode råvarene kommer enda mer til sin rett, og vi er veldig spente på hva norske forbrukere synes om vår helt nye skvåsj, sier Eikemo.
Smak «Frå fjerne strøk»
Han forteller entusiastisk om det faktiske produktet som kommer til butikkhyllene.
– Med vår nysatsning «Frå fjerne strøk» har vi hentet inspirasjon fra hele verden. Vi har valgt ut frukt som gir en frisk og syrlig smak, og latt den naturlige sødmen i råvarene få komme til sin rett.
Designet på flasken gjenspeiler nettopp dette, og designelementene er hentet fra flere steder i verden.
– Hvis man titter på flaska vil man finne igjen kjennetegn fra hele verden. I et år som har vært preget hjemmesitting, og særs lite reising til eksotiske steder i verden, så er det fint å ta verden inn på matbordet, sier Eikemo.
Drikke til fredagstacoen
I følge markedssjef Ronny Solvik har Lerum i flere år vurdert å spesialutvikle et saftprodukt som passer spesielt godt til krydret mat.
– En frisk og syrlig saft til fredagstacoen har stått på blokka til utviklerne våre i mange år. Og nå jeg er jeg sikker på at vi virkelig har truffet blink, sier markedssjef Ronny Solvik.
Han understreker at han mener skvåsjen passer til krydret mat fra hele verden, og ikke bare taco.
– For bare noen år siden var krydret, eksotisk mat noe som tilhørte spesielle anledninger, men nå spiser vi jo gjerne slik mat uka gjennom. Vi tror det norske folk vil sette pris på å ha Frå fjerne strøk i glasset til de fleste typer krydret mat.
Kontakter
Ronny SolvikMarkedssjef
Tel:907 57 557ronny.solvik@lerum.noBilder

Om Lerum
Med lidenskap og kunnskap om foredling av ekte frukt og bær har familien Lerum sidan 1907 safta og sylta i saftbygda Sogndal. Vi er stolte over at vi framleis er ei familiebedrift som i dag vert driven av 4. generasjon Lerum. Vi skal lage verdas beste smak av frukt og bær!
Følg saker fra Lerum
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lerum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Lerum
Lerum med ny Smudi-smak22.2.2021 08:00:00 CET | Pressemelding
Følger opp fjorårets påleggssuksess laget med mango og fersken.
Lerum fjerner aspartam i all sukkerfri brus18.2.2021 09:30:00 CET | Pressemelding
Blir Norges eneste brusprodusent som ikke bruker aspartam i produksjonen av sukkerfri brus.
– Dette har vært tidenes produktslipp for Lerum!4.3.2020 10:00:00 CET | Pressemelding
Selskapet fra saftbygda har i år lansert brus, en helt ny påleggskategori og en hel rekke nye smaksvarianter. – Med hele 16 nye produkter er dette et av de største produktslippene i Lerums historie, sier fjerdegenerasjonsleder av selskapet fra Sogn.
Lerum med helt ny type pålegg13.2.2020 09:00:00 CET | Pressemelding
Har du smakt smoothie på brødskiva? Neppe. Nå lanserer Lerum verdens første smoothie som pålegg. Pålegget består KUN av frukt og bær, og er laget etter samme prinsippet som smoothie. – Det er første gang vi i Lerum lager noe som ikke har eksistert før, og SMUDI-pålegg er jo faktisk en verdensnyhet, sier Lerum-sjefen.
Utfordrer brusgigantene11.2.2020 09:15:00 CET | Pressemelding
Lerum har konstruert sin egen brusmaskin og lanserer den sukkerfrie brusen Gently sparkling ZERoh! Målet er å selge over en million flasker i året og samtidig bidra til å redusere det norske sukkerforbruket.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom