Lerum

Lerum lanserer skvåsj

Del

Vet du ikke hva skvåsj er? Da er du ikke alene! Selv ikke produktutviklerne i Lerum var klar over at språkrådet hadde fornorsket et ubrukt begrep i den gamle saftforskriften. Årets nyvinning er to ulike smaker skvåsj.

Skvåsj fra Lerum. Foto: Lerum
Skvåsj fra Lerum. Foto: Lerum

I en skvåsj er forholdet mellom ingrediensene tradisjonelt noe annerledes enn tradisjonell saft. Dette ga ifølge produktutvikler Gunnar Eikemo helt nye muligheter på smak.

– Skvåsj gir oss rett og slett muligheten til å lage en friskere saft med mindre sukker enn annen saft. De gode råvarene kommer enda mer til sin rett, og vi er veldig spente på hva norske forbrukere synes om vår helt nye skvåsj, sier Eikemo.

Smak «Frå fjerne strøk» 

Han forteller entusiastisk om det faktiske produktet som kommer til butikkhyllene.

– Med vår nysatsning «Frå fjerne strøk» har vi hentet inspirasjon fra hele verden. Vi har valgt ut frukt som gir en frisk og syrlig smak, og latt den naturlige sødmen i råvarene få komme til sin rett.

Designet på flasken gjenspeiler nettopp dette, og designelementene er hentet fra flere steder i verden.

– Hvis man titter på flaska vil man finne igjen kjennetegn fra hele verden. I et år som har vært preget hjemmesitting, og særs lite reising til eksotiske steder i verden, så er det fint å ta verden inn på matbordet, sier Eikemo.

Drikke til fredagstacoen

I følge markedssjef Ronny Solvik har Lerum i flere år vurdert å spesialutvikle et saftprodukt som passer spesielt godt til krydret mat. 

– En frisk og syrlig saft til fredagstacoen har stått på blokka til utviklerne våre i mange år. Og nå jeg er jeg sikker på at vi virkelig har truffet blink, sier markedssjef Ronny Solvik. 

Han understreker at han mener skvåsjen passer til krydret mat fra hele verden, og ikke bare taco.

– For bare noen år siden var krydret, eksotisk mat noe som tilhørte spesielle anledninger, men nå spiser vi jo gjerne slik mat uka gjennom. Vi tror det norske folk vil sette pris på å ha Frå fjerne strøk i glasset til de fleste typer krydret mat.

Kontakter

Bilder

Skvåsj fra Lerum. Foto: Lerum
Skvåsj fra Lerum. Foto: Lerum
Last ned bilde

Om Lerum

Lerum
Lerum
Postboks 159
6851 Sogndal

57 62 80 00http://www.lerum.no

Med lidenskap og kunnskap om foredling av ekte frukt og bær har familien Lerum sidan 1907 safta og sylta i saftbygda Sogndal. Vi er stolte over at vi framleis er ei familiebedrift som i dag vert driven av 4. generasjon Lerum. Vi skal lage verdas beste smak av frukt og bær!

Følg pressemeldinger fra Lerum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lerum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lerum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom