Lerum fjerner aspartam i all sukkerfri brus
Blir Norges eneste brusprodusent som ikke bruker aspartam i produksjonen av sukkerfri brus.

Å lage sukkerfri brus som smaker like naturlig og godt som sukret brus er noe brusprodusenter over hele verden har jobbet iherdig med. De fleste bruker i dag en blanding av aspartam og acesulfam-K.
Etter lang tids utviklingsarbeid og grundig testing har Lerum nå utviklet et alternativ som i følge dem endrer hvordan vi ser på sukkerfri brus. Den nye blandingen består av sukralose og stevia.
– Lanseringen av merkevaren ZERoh! har vært en stor suksess og mye av hemmeligheten ligger nok i at vi har klart å lage sukkerfrie produkter med en skikkelig god søtsmak. Men vi ønsker hele tiden å forbedre oss, og har de siste par årene testet ut ulike kombinasjoner fra mange underleverandører, sier markedssjef i Ronny Solvik i Lerum
– Vi har fått god hjelp hos matforskningsinstituttet Nofima med å konkludere med at den nye søtmixen har lavere utslag på de uønskede bismakene fra søtstoffene, og at den sensorisk sett rett og slett ligner mer på smaken av ekte sukker, sier Solvik.
Forbrukerne skeptiske til søtstoffer
Solvik forteller at noen forbrukere er skeptiske til søtstoffer, og for de fleste er aspartam det minst populære tilsettingsstoffet Han understreker at det ikke er noe som tyder på at aspartam er farlig, og at både norske og internasjonale helsemyndigheter har godkjent dette for bruk i mat og drikke.
– Aspartam har nok fått et litt ufortjent dårlig rykte, og vi vet at enkelte forbrukere er skeptiske til dette søtstoffet. Hensynet til disse forbrukerne har vært med oss når vi har jobbet med forbedringene våre som kun har vært knyttet til smak.
– God smak og mattrygghet vil alltid være det viktigste for oss. Endringene vi nå gjør handler først og fremst om at vi har lykkes med å lage noe som rett og slett smaker enda bedre enn tidligere.
Byttet til de nye søtstoffene skjer også på saft, og fra og med uke 10 vil det ikke lenger produseres et eneste ZERoh!-produkt med aspartam.
Brus med trendy sitrusfrukt
Samtidig med denne nyheten kommer nyheten om at Lerum lanserer enda en smaksvariant av den sukkerfrie brusen ZERoh! sparkling. Denne gang med den trendy sitrusfrukten Yuzu, som er en rynkete frukt som ofte beskrives som en krysning av mandarin og sitrus, med lett bitter smak som kan minne om grapefrukt.
– Våre forbrukere forventer stadig nye smaker, og vi kommer derfor også med en ny brusvariant. Yuzu er en trendingrediens som blir stadig mer populær både i drikke og i matlaging, sier Solvik.
Han forteller at saften Sitron & Lime var ZERoh! sitt gjennombrudd innenfor saftkategorien, og sitrusfrukter synes å være svært populært hos forbrukerne.
– Tilbakemeldinger fra testpaneler kan tyde på at dette blir vår beste brus så langt, og når den også kommer med de nye søtstoffene tror jeg virkelig dette blir en slager!
Kontakter
Ronny SolvikMarkedssjef
Tel:907 57 557ronny.solvik@lerum.noBilder

Om Lerum
Med lidenskap og kunnskap om foredling av ekte frukt og bær har familien Lerum sidan 1907 safta og sylta i saftbygda Sogndal. Vi er stolte over at vi framleis er ei familiebedrift som i dag vert driven av 4. generasjon Lerum. Vi skal lage verdas beste smak av frukt og bær!
Følg saker fra Lerum
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lerum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Lerum
Lerum lanserer skvåsj24.2.2021 13:15:00 CET | Pressemelding
Vet du ikke hva skvåsj er? Da er du ikke alene! Selv ikke produktutviklerne i Lerum var klar over at språkrådet hadde fornorsket et ubrukt begrep i den gamle saftforskriften. Årets nyvinning er to ulike smaker skvåsj.
Lerum med ny Smudi-smak22.2.2021 08:00:00 CET | Pressemelding
Følger opp fjorårets påleggssuksess laget med mango og fersken.
– Dette har vært tidenes produktslipp for Lerum!4.3.2020 10:00:00 CET | Pressemelding
Selskapet fra saftbygda har i år lansert brus, en helt ny påleggskategori og en hel rekke nye smaksvarianter. – Med hele 16 nye produkter er dette et av de største produktslippene i Lerums historie, sier fjerdegenerasjonsleder av selskapet fra Sogn.
Lerum med helt ny type pålegg13.2.2020 09:00:00 CET | Pressemelding
Har du smakt smoothie på brødskiva? Neppe. Nå lanserer Lerum verdens første smoothie som pålegg. Pålegget består KUN av frukt og bær, og er laget etter samme prinsippet som smoothie. – Det er første gang vi i Lerum lager noe som ikke har eksistert før, og SMUDI-pålegg er jo faktisk en verdensnyhet, sier Lerum-sjefen.
Utfordrer brusgigantene11.2.2020 09:15:00 CET | Pressemelding
Lerum har konstruert sin egen brusmaskin og lanserer den sukkerfrie brusen Gently sparkling ZERoh! Målet er å selge over en million flasker i året og samtidig bidra til å redusere det norske sukkerforbruket.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom