Lerum

Lerum fjerner aspartam i all sukkerfri brus

Del

Blir Norges eneste brusprodusent som ikke bruker aspartam i produksjonen av sukkerfri brus.

ZERoh! sparkling med Lemon & Yuzu Foto:Lerum
ZERoh! sparkling med Lemon & Yuzu Foto:Lerum

Å lage sukkerfri brus som smaker like naturlig og godt som sukret brus er noe brusprodusenter over hele verden har jobbet iherdig med. De fleste bruker i dag en blanding av aspartam og acesulfam-K.

Etter lang tids utviklingsarbeid og grundig testing har Lerum nå utviklet et alternativ som i følge dem endrer hvordan vi ser på sukkerfri brus. Den nye blandingen består av sukralose og stevia.

– Lanseringen av merkevaren ZERoh! har vært en stor suksess og mye av hemmeligheten ligger nok i at vi har klart å lage sukkerfrie produkter med en skikkelig god søtsmak. Men vi ønsker hele tiden å forbedre oss, og har de siste par årene testet ut ulike kombinasjoner fra mange underleverandører, sier markedssjef i Ronny Solvik i Lerum

– Vi har fått god hjelp hos matforskningsinstituttet Nofima med å konkludere med at den nye søtmixen har lavere utslag på de uønskede bismakene fra søtstoffene, og at den sensorisk sett rett og slett ligner mer på smaken av ekte sukker, sier Solvik.

Forbrukerne skeptiske til søtstoffer

Solvik forteller at noen forbrukere er skeptiske til søtstoffer, og for de fleste er aspartam det minst populære tilsettingsstoffet Han understreker at det ikke er noe som tyder på at aspartam er farlig, og at både norske og internasjonale helsemyndigheter har godkjent dette for bruk i mat og drikke. 

– Aspartam har nok fått et litt ufortjent dårlig rykte, og vi vet at enkelte forbrukere er skeptiske til dette søtstoffet. Hensynet til disse forbrukerne har vært med oss når vi har jobbet med forbedringene våre som kun har vært knyttet til smak.  

– God smak og mattrygghet vil alltid være det viktigste for oss. Endringene vi nå gjør handler først og fremst om at vi har lykkes med å lage noe som rett og slett smaker enda bedre enn tidligere.

Byttet til de nye søtstoffene skjer også på saft, og fra og med uke 10 vil det ikke lenger produseres et eneste ZERoh!-produkt med aspartam.

Brus med trendy sitrusfrukt 

Samtidig med denne nyheten kommer nyheten om at Lerum lanserer enda en smaksvariant av den sukkerfrie brusen ZERoh! sparkling. Denne gang med den trendy sitrusfrukten Yuzu, som er en rynkete frukt som ofte beskrives som en krysning av mandarin og sitrus, med lett bitter smak som kan minne om grapefrukt.

– Våre forbrukere forventer stadig nye smaker, og vi kommer derfor også med en ny brusvariant. Yuzu er en trendingrediens som blir stadig mer populær både i drikke og i matlaging, sier Solvik.

Han forteller at saften Sitron & Lime var ZERoh! sitt gjennombrudd innenfor saftkategorien, og sitrusfrukter synes å være svært populært hos forbrukerne.

– Tilbakemeldinger fra testpaneler kan tyde på at dette blir vår beste brus så langt, og når den også kommer med de nye søtstoffene tror jeg virkelig dette blir en slager!

Kontakter

Bilder

ZERoh! sparkling med Lemon & Yuzu Foto:Lerum
ZERoh! sparkling med Lemon & Yuzu Foto:Lerum
Last ned bilde

Om Lerum

Lerum
Lerum
Postboks 159
6851 Sogndal

57 62 80 00http://www.lerum.no

Med lidenskap og kunnskap om foredling av ekte frukt og bær har familien Lerum sidan 1907 safta og sylta i saftbygda Sogndal. Vi er stolte over at vi framleis er ei familiebedrift som i dag vert driven av 4. generasjon Lerum. Vi skal lage verdas beste smak av frukt og bær!

Følg pressemeldinger fra Lerum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lerum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lerum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom