TOP-TOY

Leketøyskonsernet TOP-TOY: Toys”R”Us i Norden er ikke truet av konkurs

Del

På tross av rykter om konkurs for Toys”R”Us de siste dagene understreker det danske leketøyskonsernet TOP-TOY, som driver Toys”R”Us i Norden, at leketøyskjeden i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island ikke påvirkes av en eventuell konkurs. TOP-TOYs forhold til amerikanske Toys”R”Us er kun en lisensavtale om å bruke merkenavnet.

Leketøyskonsernet TOP-TOY, som driver leketøyskjeden Toys”R”Us i Norden, blir ikke bekymret av de internasjonale ryktene om konkurs.

- På kort sikt vurderer vi at det ikke har noen konsekvenser for vår forretning, forteller Søren Torp Laursen, adm. direktør i TOP-TOY og fortsetter: - Merkenavnet står sterkt i Norden, og vårt forhold til amerikanske Toys”R”Us er kun en lisensavtale. Så vi føler oss faktisk relativt isolert fra denne situasjonen.

TOP-TOY, som også eier leketøyskjeden BR, kjøpte i 1996 tillatelse til å bruke Toys”R”Us-merkenavnet via en lisensavtale med det amerikanske konsernet, og har i dag totalt 65 butikker fordelt i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. En eventuell konkurs på globalt nivå kommer ikke til å endre på det. TOP-TOY opplever økende etterspørsel på det nordiske markedet, og åpner derfor flere nye butikker fremover og satser samtidig på å utvide konseptet.

– Vi satser massivt på Toys”R”Us her i Norden. I løpet av neste år åpner vi en rekke nye butikker. Vi jobber også med å tilby nordiske barnefamilier enda mer i eksisterende butikker. Konkret har vi lansert konseptet Babies”R”Us i en rekke svenske butikker. Her kan foreldre kjøpe alt de trenger til sin lille baby - fra barnevogn til puslebord og babyleketøy. Foreløpig er det et konsept som vi tester, men vi forventer å rulle det ut i resten av Norden i nærmeste fremtid, sier Laursen.

Håper på det beste for amerikanske Toys”R”Us
Selv om utviklingen for det amerikanske Toys”R”Us ikke har direkte konsekvenser for butikkene i Norden håper Laursen at den amerikanske virksomheten rir av seg stormen.

- Det er mange store selskaper som har vært gjennom konkursprosesser i USA og overlevd – eller hvor merkenavnet blir solgt videre som en del av prosessen, sier Laursen.

Han forklarer at det spesielt er i Norge, Finland og Island at merkenavnet Toys”R”Us står sterkt blant forbrukerne. Og at man derfor også håper å kunne fortsette forretningen under det samme merkenavnet.

– For TOP-TOY er Toys”R”Us-merkenavnet viktig – spesielt utenfor Danmark og Sverige, hvor merkenavnet står veldig sterkt. I Norge, Finland og Island er Toys”R”Us nærmest synonymt med leketøy – og derfor regner vi selvfølgelig med å kunne fortsette under samme merkenavn, sier Laursen.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Liselotte Gjerdrum Carlsen, VP Communications and Sustainability i TOP-TOY
Tlf.: +45 30673916
E-post: com@top-toy.com

Om TOP-TOY
TOP-TOY er den ledende forhandleren av leker og produkter til barn i Norden og driver de to populære leketøyskjedene BR og Toys”R”Us med rundt 300 butikker og 8 nettbutikker. TOP-TOY driver de nordiske Toys”R”Us-butikkene under en lisensavtale med Toys”R”Us Inc. TOP-TOY er bygget på sterke verdier og en lidenskap for å leke, samt en forpliktelse til å drive en ansvarlig forretning og et ønske om å oppfylle og overgå kundens forventning. Det er i dag ca. 4 000 ansatte i TOP-TOY.

For mer informasjon, vennligst besøk: www.top-toy.com

Om TOP-TOY

TOP-TOY
TOP-TOY
Delta Park 37
DK-2665 Vallensbæk Strand, Danmark

+45 30673916http://top-toy.com/