Utleiemegleren

Leiemarkedet har ikke tatt juleferie

Del

Utleiemegleren opplevde god aktivitet i november 2020, og flere av våre kontorer har aldri leid ut så mange boliger sammenlignet med tidligere år, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Oslo:

Det kostet i gjennomsnitt 9.742,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i november, dette er en nedgang på 0,5% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,1%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.490,- kroner, dette er en nedgang på 0,9% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 16.614,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 3,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,1%.

 - Vi ser en prisoppgang på 2- og 3- roms leiligheter i Oslo, og en nedgang på 1-roms sett mot samme periode i fjor. Det er normalt for sesongen at etterspørselen på mindre leiligheter faller, blant annet fordi disse normalt er attraktive for studenter, som har fått seg sted å bo for studieåret.

November var en god måned med flere utleide boliger enn samme periode i fjor. Det er flere som tar kontakt med oss for å benytte seg av våre tjenester, råd og veiledning ved kjøp av en utleiebolig, sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

Bergen

En 1-roms leilighet kostet i gjennomsnitt kroner 8.633,- i november, en nedgang på 1,4% sammenliknet med oktober – og tilsvarende 1,4% sett mot samme måned i 2019. For en 2-roms var gjennomsnittleien kroner 10.607,- dette er en nedgang på 6% fra måneden tidligere. Sammenlignet med november 2019 er det en oppgang 3,9%

- Førjulstiden er normalt en litt roligere periode på leiemarkedet i Bergen før aktiviteten igjen tar seg opp på nyåret. Til tross for lavere aktivitet så har vi bare 11% færre utleide enn i høysesongen i juli, og har flere utleide boliger enn i august.

Erfaringsmessig vil trykket i leiemarkedet være moderat frem til nyåret. Vi anbefaler derfor de som skal leie bolig fra januar eller februar å være tidlig ute, slik at de kan leie seg noe mens det er færre konkurrenter på markedet. Dette er ikke mindre relevant i år når vi må ha begrensninger på hvor mange vi kan ha på visning samtidig og smitteverntiltak på visninger, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

 

Stavanger:

En 2-roms koster i gjennomsnitt 10.183,- kroner per måned, en oppgang på 11,8% sammenliknet med forrige måned og en oppgang på 2,8% sett mot samme måned året før. En 3-roms kostet i gjennomsnitt 13.957,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,6%, og 18,6 % høyere enn i fjor.

- Antall ledige boliger i Stavanger på finn.no teller i dag 356 boliger, som er 2,9% flere enn forrige måned, men dette er fortsatt få sammenlignet med de siste årene. Bakgrunnen for de store variasjonene i prisutvikling har sammenheng med porteføljesammensetning. Likevel viser utleiemarkedet en positiv tendens med jevn prisoppgang over tid, og vi har en større etterspørsel etter utleieboliger enn det vi klarer å dekke.


Vi forventer at aktiviteten roer seg litt fram mot julen, men har tro på fortsatt positiv prisutvikling i månedene som kommer, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

 

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.862,- kroner i november, som er en nedgang på 7,9% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,5%.

- November er normalt en rolig måned på leiemarkedet, det er også færre boliger til leie på markedet. Attraktive leiligheter leies fortsatt ut, men typiske rom i bofellesskap tenkt for studenter som ikke ble leid ut i sommer har nå en tregere omsetningshastighet, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

 

Romerike:

For en 2-roms kostet det i gjennomsnitt 10.688,-  kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 9,5%. Sett mot samme måned i fjor er det en nedgang på 2,6%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i gjennomsnitt 13.072,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 2,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,5%.

- På Romerike økte leieprisene noe i november på de aller minste boligene. På 2-roms og 3-roms leiligheter derimot, gikk prisene i snitt ned med henholdsvis 9,5 % og 2,9 % sammenlignet med måneden før. Leieprisene justeres nok mest som følge av porteføljesammensetningen og ikke en pris-trend i markedet. Det er fortsatt god aktivitet i markedet, men leietakerne bruker god tid på visninger for å finne den rette boligen. Den siste tiden har vi også opplevd at stadig flere eldre trekker mot leiemarkedet. Grunnen er at de har solgt bolig, og vil leie en periode for å se om de vil kjøpe bolig igjen etter hvert. Om dette er en trend eller noe tilfeldig vil tiden vise. Erfaringsmessig går vi inn i en periode nå der markedet blir noe roligere, og for utleiere er det viktig å ha edruelige forventninger til pris. Juster heller prisen noe ned dersom nødvendig, i stedet for å risikere at boligen blir stående tom og uten leieinntekter. Boligene må presenteres på en god måte, og det er viktig å starte utleieprosessen i god tid for å få inn gode leietakere, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 12.8112,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 2,3% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang 0,6%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 14.062,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 17,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 16%.

- Med mange omsetninger og god oppdragsinngang i oktober forventet vi en hektisk november, tilbakemeldingene viser imidlertid at det ble leid ut færre boliger i november enn forventet.

Vi har likevel hatt god oppdragsinngang i november og gleder oss til å vise flere spennende objekter utover i desember og på nyåret. Vi ser en økt etterspørsel etter boliger i høy prisklasse, dette understreker at markedet for større boliger fortsatt er godt. Vi opplever at mange leietakere tar seg god tid og starter prosessen tidlig med å finne seg ny bolig. Derfor oppfordrer vi alle som skal leie ut på nyåret å sette i gang prosessen allerede nå, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen. 

Drammen

For en 3-roms leilighet kostet det i gjennomsnitt 13.090,- kroner som viser en oppgang på 2,1% sammenliknet mot forrige måned, og en nedgang på 2,9% sammenliknet med samme periode i fjor. En 2-roms leilighet i Drammen kostet i gjennomsnitt kroner 10.583 i november, en oppgang på 2% sammenliknet med oktober og en oppgang på 3,6% sammenliknet med samme måned i 2019.

- Der er god interesse på objektene vi har til leie, og de fleste boligene blir leid ut til estimert tid. Selv om markedet som forventet var rolig i november har vi har leid ut flere boliger i år enn det vi gjorde på samme tid i fjor. Det er i tillegg en spesiell tid i år som følge av Covid-19, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen

Østfold

Gjennomsnittleien i Østfold har gått opp 3,8 % sammenlignet med fjoråret. I snitt koster det nå kr 11.399,- å leie en bolig i vårt distrikt mot 10.979,-.

Vi hadde god respons på de fleste annonserte utleieboligene i november, og mange fikk seg nytt hjem. Etter en meget travel høst roet markedet seg mot slutten av måneden som forventet.

Vi oppfordrer utleiere som skal leie ut bolig i starten av 2021 til å begynne prosessen allerede nå, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

Jessheim

Vi har generelt hatt god respons på våre ledige boliger i november, dette til tross for at vi er inne i en roligere periode.

Erfaringsmessig vil aktiviteten i leiemarkedet være moderat frem til nyåret. For leietakere som ønsker å leie bolig fra januar eller februar, anbefaler vi å være tidlig ute, slik at de kan leie seg noe mens det er færre konkurrenter på markedet.

Vi opplever at leieprisene har holdt seg stabile så langt i høst på de fleste type boliger.

Det er også en god respons fra investorer som ønsker å kjøpe sekundærboliger for utleie, sier daglig leder for Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad. 

Vestfold

Leiemarkedet i Vestfold har som normalt vært roligere i november enn tidligere i høst. Vi forventer at det kommer en del boliger for leie på nyåret. Erfaringsmessig er det også flere som flytter på seg på starten av året, kommenterer daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen, sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

Tel:90866381

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 15.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker, Sandefjord og Moss, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Et godt leiemarked i 2020 på tross av Covid-196.1.2021 07:00:00 CET | Pressemelding

I 2020 ble styringsrenten satt til null. For mange har dette medført lavere bokostnader. Samtidig har Koronasituasjonen preget markedet ved at mange har usikker inntekt. Et velfungerende leiemarked bidrar til en fleksibilitet som har vist seg å være viktig i tider med usikkerhet. Flere studenter enn vanlig har blitt i Norge, som har bidratt til en liten leieprisøkning. Utleiemegleren har leid ut ca.7.600 boliger i 2020 og i dag har vi ca. 15.200 boliger til forvaltning. Utleiemegleren er i stadig vekst og åpnet nytt kontor i Sandefjord, på Jessheim og i Nydalen i Oslo i 2020, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom