Vipps

Lei av KID-nummeret? Nets og Vipps skal fjerne papirfakturaen

Del

Vipps og Nets angriper om lag 160 millioner årlige papir- og PDF-fakturaer og skal fjerne 30 millioner papirfakturaer allerede i 2019. Bonusen for forbrukerne er at de betaler flere regninger i tide og slipper å taste KID-nummeret.

Vipps er kjent som Norges største betalingsapplikasjon, og sammen med Nets som leverer eFaktura-løsningen, skal selskapene sørge for økt valgfrihet og forenkle regningsbetaling i Norge. Dette vil spare kunder for både tid, penger og ergrelse, ved at de slipper å taste lange KID-nummer.

— Vi tror denne avtalen kan bidra til å digitalisere alle papir- og e-postfakturaer i Norge. På sikt er målet være å gjøre papirfakturaen overflødig. Denne avtalen kan bidra til vesentlige besparelser for både bedrifter og forbrukere, sier Vipps-sjef, Rune Garborg.

Betal i tide
Selv om norske forbrukere har hatt tilgang til eFaktura i mange år, og forbrukerne er flittige brukere av nett- og mobilbank, mener Nets at det er på tide å øke digitaliseringstakten innen betaling.

—  Det er fortsatt et sted mellom 160 og 180 millioner fakturaer som årlig kommer på papir. Det fører til at folk glemmer å betale i tide og at fakturautstederne får betalt for sent. Derfor er det fornuftig at vi nå henvender oss til flere forbrukere, og da spesielt de unge ved å kombinere funksjoner i Vipps og eFaktura, sier landsjef i Nets, Frode Åsheim.

Forbrukeren bestemmer
Avtalen sørger for at brukerne kan betale alle sine digitale fakturaer i Vipps eller i nett- og mobilbank. Regninger som tidligere kun var tilgjengelig i Vipps blir også tilgjengelig i nett- og mobilbank. Avtalen gjør det mulig for forbrukerne å motta enda flere digitale regninger, alt ferdig utfylt med KID, kontonummer og beløp. Dette bidrar til å gjøre det enda enklere for forbrukerne å betale regninger til rett tid.

—  Vi vil gjerne gjøre det enda enklere for forbrukerne å betale regninger og selv bestemme hvordan de vil motta og betale regningene. Dette gir den digitale forbrukeren økt kontroll og oversikt, og ikke som i dag hvor du risikerer å få regninger på papir, e-post, Vipps eller eFaktura, alt avhengig av hvilken løsning den enkelte bedrift tilbyr, sier Frode Åsheim.

— Alle digitale regninger som i dag går via kanalene eFaktura og Vipps Regning blir tilgjengelig som Vipps eFaktura i alle betalingsflater som er koblet til løsningen. Forbrukerne velger selv om de vil betale sine digitale regninger gjennom Vipps, nettbank, mobilbank eller andre tilknyttede løsninger. De oppdateres på tvers, slik at kunden har full oversikt over betalte fakturaer. Når du betaler med Vipps blir også historikken synlig i nettbanken din, sier Rune Garborg.

Enkelt for bankene
Både Vipps og Nets’ mottak av digitale regninger videreføres slik at banker, bedrifter og leverandører kan beholde sine eksisterende oppsett vedrørende integrasjon, kobling og avtaler.

Samarbeidet medfører ikke noen endring for de som benytter eFaktura i dag, ut over at de vil kunne motta enda flere regninger som eFaktura.


For mer informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Hanne Kjærnes. Kommunikasjonssjef i Vipps AS, tlf 997 41 263, epost: hanne.kjaernes@vipps.no

Fakta:

Nets tilbyr digitale betalingsløsninger i og utenfor Norge der banker, bedrifter og forbrukere knyttes sammen og legger til rette for digitale betalinger. Nets har utviklet og leverer eFaktura tjenesten i samarbeid med de norske bankene. Det sendes og betales årlig ca 100 millioner eFaktura i Norge.

Mer enn 3,2 millioner nordmenn benytter Vipps og det er omtrent 2,6 million nordmenn som bruker eFaktura.

Om Vipps:
Historien om Vipps er egentlig som et lite eventyr. I løpet av seks måneder ble vi lastet ned én million ganger, og på tre år har vi blitt nær sagt allemannseie i Norge. Med 3 millioner brukere har Vipps blitt en naturlig del av nordmenns betalingshverdag. Vi har til og med blitt et verb, det er ganske moro egentlig. Vi startet med vennebetaling og har siden den gang lansert betalingsløsninger for person til bedrift, netthandel, faktura og betaling i butikk. Nylig fusjonerte vi med verdensledende aktører innenfor betaling- og identifiseringsteknologi, BankAxept og BankID og utvikler nå tjenester for norske og internasjonale brukere.

Om Nets:
Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet som har 3 500 ansatte og inkluderer tyske Concardis og polske Dotpay/eCard, hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,5 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

Shake shake! Eller….?2.4.2020 11:12:48 CESTPressemelding

Har du prøvd å riste på mobilen for å sjekke saldo uten hell? Da har du gått fem på aprilsnarren fra Vipps. Men det er fortsatt ganske enkelt å vite hvor mye du har på konto – også om de er i forskjellige banker. I Vipps har du muligheten til å legge til totalt 8 betalingskilder, som kan være både kort og konto. Har du derfor flere ulike kontoer du bruker til å betale fra kan det være smart å legge de til i Vipps, og se saldo når du logger inn i appen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom