Opplysningskontoret for frukt og grønt

Legg nypotetene på grillen i sommer

Del

Nå er de norske nypotetene i butikken. Nyt dem nå og spis de med skallet på. Det finnes mange måter å tilberede dem på.

Grillede nypoteter, sprø utenpå og myke inni om de forkokes litt.
Grillede nypoteter, sprø utenpå og myke inni om de forkokes litt.

- Jeg syns det er enkelt og raskt å grille nypoteter. På denne måten får de en skikkelig raffinert smak, så dette må dere prøve, sier matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Lager seg selv

- Kok gjerne nypotetene knapt møre først - da går det fortere. Pensle de kokte nypotetene med litt olje og legg dem rett på grillen, da blir de litt sprø utenpå og myk inni. De trenger bare noen få minutter på grillen, sier hun.

- Er nypotetene små kan de gjerne pakkes inn i aluminiumsfolie med litt olje, salt og en kvist timian og legges på grillen. La de kose seg der til de er ferdige.

Potet er sunnere enn ris og pasta

Potet kan, og bør, inngå som en del av et variert kosthold. Sammenlignet med hvit ris og pasta er poteter en bedre kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Poteter inneholder også mindre energi per vektenhet. Velger du potet på tallerkenen får du i deg mer næring.

Les mer om norske nypoteter, sommerens delikatesse. 

Serveringstips:

Grillede nypoteter

Poteter smaker godt med litt ekstra smak og her er to oppskrifter som bør prøves:

Aioli

Enkel tomatsaus

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Grillede nypoteter, sprø utenpå og myke inni om de forkokes litt.
Grillede nypoteter, sprø utenpå og myke inni om de forkokes litt.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom