Skanska Norge

Lederskifter i Skanska

Del

Rune Stene tok over som leder for Acusto AS og Acusto Innredning AS 1. juli. Nå er det klart at Kristin Holthe blir Stenes etterfølger og overtar som leder av Skanska Teknikk fra 1. august.

Rune Stene tok over som leder for Acusto 1. juli.
Rune Stene tok over som leder for Acusto 1. juli.

Acusto er en av Norges ledende leverandører av bygginnredning til offentlige og private næringsbygg. Acusto har arbeidet med systeminnredning siden 1966 og er heleid av Skanska Norge.

Rune Stene har jobbet i Skanska 2007 og har hatt flere roller i Skanska Teknikk, innen Klima, Energi og Bygningsfysikk. Siden 2014 har han vært regiondirektør for Skanska Teknikk. Utover lederrollen i Acusto vil Stene fortsette som daglig leder av Powerhouse-samarbeidet. Han har en mastergrad fra UMB og har i tillegg en MBA i Strategi og Ledelse fra NHH. Stene ser frem til å ta fatt på nye utfordringer i Skanska-konsernet.

Store endringer gir nye muligheter

- Byggebransjen søker mot sirkulærøkonomi og nye forretningsmodeller, og Acusto representerer i denne sammenheng en spennende og unik del av virksomheten til Skanska Norge. Jeg gleder meg til å jobbe i dette markedet og utforske disse mulighetene sammen med gjengen i Acusto, sier Stene.

Konserndirektør Kristian Brende har ansvaret for Skanskas spesialistselskaper. Han er meget godt fornøyd med at Stene tar over Acusto, og er trygg på at bakgrunnen og kompetansen hans passer bra til lede selskapet inn i en spennende tid.

- Med Rune har vi rett mann på plass til å ta det neste steget for Acusto. Han vil bidra til å forsterke vårt fotavtrykk som den ledende kontorinnrednings-entreprenøren på Østlandet og utvikle Acusto Innredning på Stange til å bli en fabrikk som leverer varer med høy kvalitet til hele Norge. Runes erfaring fra Skanska Teknikk er spennende med tanke på å utvikle Acustos virksomhet i tråd Skanska og markedets ambisjoner innen miljøriktig bygging, sier Brende.

Bransjeledende fagmiljø

Skanska Teknikk er selskapets egne spesialrådgivere og entreprenørnæringens sterkeste teknologiske fagmiljø. De utvikler nye løsninger med høy kvalitet i tett samarbeid med prosjektene, kunder og samarbeidspartnere. Enheten har spilt en helt avgjørende rolle med å gjøre Skanska til Norges ledende grønne prosjektutvikler og entreprenør.

Kristin Holthe er utdannet sivilingeniør fra NTNU i 1998, og har bakgrunn som både forsker og forskningsleder fra SINTEF, samt miljørådgiver og seksjonsleder i Multiconsult. Siden 2015 har hun ledet avdelingen for Klima, energi og bygningsfysikk (KEB) i Skanska. Holthe er glad for tilliten og skal ha fullt fokus på å videreutvikle Skanska Teknikk.

- Gjennom mine år i KEB har jeg lært Skanska Teknikk å kjenne som et sterkt faglig spisskompetansemiljø, med engasjerte og svært dyktige medarbeidere. Jeg gleder meg til å fortsette utviklingen av Skanska Teknikk, til det beste for resten av Skanska, våre kunder og samarbeidspartnere, sier Holthe.

Konserndirektør Anders Johansson, som har ansvaret for teknologi og operasjonell effektivitet i Skanska Norge, er glad for at Kristin har takket ja til å overta stillingen etter Rune Stene.

- Det har vært god interesse for stillingen, og vi har hatt dyktige interne og eksterne kandidater. Kristin ble valgt fordi vi mener hun er den som er best egnet til å lede Skanska Teknikk. Hun er faglig sterk og har gode lederegenskaper. Kompetansen til Skanska Teknikk vil bli enda viktigere i arbeidet med å styrke konkurransekraften vår i årene som kommer. Jeg har troen på at Kristin vil bygge videre på det gode arbeidet til Rune, og videreutvikle Skanska som den ledende grønne aktøren i bygg- og anleggsbransjen, sier Johansson.


For ytterligere informasjon, kontakt:
Christopher Griffiths, senior kommunikasjonsrådgiver: 93033542

Bilder

Rune Stene tok over som leder for Acusto 1. juli.
Rune Stene tok over som leder for Acusto 1. juli.
Last ned bilde
Kristin Holthe tar over som leder for Skanska Teknikk fra 1. august.
Kristin Holthe tar over som leder for Skanska Teknikk fra 1. august.
Last ned bilde

Lenker

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 40.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom