Eurocash

Ledende grensehandelskjede med økt salg: Åpner stor Eurocash-butikk i Charlottenberg

Del

I dag åpner Eurocash sitt nye og toppmoderne supermarked i Eda-Charlottenberg. Grensehandelskjeden som spesialiserer seg på billig mat og drikke er allerede tillbake på nivåer som er høyere enn i samme periode før pandemien.

– Siden restriksjonene forsvant i februar har vi sett en veldig fin utvikling i grensehandelen. I 3. kvartal hadde vi en høyere nettomsetning enn det vi hadde i samme periode like før pandemien i 2019. Det er derfor ekstra hyggelig å kunne tilby våre kunder en stor og ny toppmoderne Eurocash-butikk med de laveste prisene langs grensen nå, rett før julehandelen starter for alvor, sier administrerende direktør i Eurocash, Johan Svensson.

Det var i begynnelsen av oktober at Eurocash kjøpte Eda Supermarket som ligger rett ved norskegrensen i Eda kommune i Värmland. Siden det har den 5300 kvadratmeter store butikken gått gjennom en total ombygging og modernisering, alt i henhold til Eurocash sitt nye butikkonsept.

Nytt konsept spesialtilpasset grensehandlende nordmenn

– Vi har valgt å beholde den svært populære kjøttdisken og har lagt til vårt nye konsept som er spesialtilpasset våre norske kunders behov og ønsker. Det betyr blant annet et mye bredere sortiment og en stor «Supergott-avdeling». Her finner grensehandlende nordmenn alt de trenger av mat og drikke på ett og samme sted til de beste prisene, sier Eurocash sin administrerende direktør.

Tror den positive utviklingen fortsetter med årets julehandel

Eurocash er med sine syv store butikker langs hele grensen mot Norge – fra Storlien i Nord til Strømstad i sør – en av de største grensehandelsaktørene innenfor kategorien mat og drikke.

– I løpet av 2022 har vi hatt store prisøkninger på mat og drikke både i Norge og Sverige. Samtidig er det slik at prisforskjellene fremdeles er til dels store mellom de to landene. Det bekrefter blant annet VGs matbørs så sent som i oktober – hvor vi kom ut som den billigste matbutikken. Vi regner med at den positive utviklingen skal fortsette når julehandelen nå er i gang. Hos Eurocash skal vi ha de laveste prisene – også inn mot jul, understreker Svensson.

Trend: Flere nordmenn velger billigste alternativ og har høyere gjennomsnittskjøp

Ifølge Eurocash sin administrerende direktør har prisøkningene ført til at nordmenn på grensehandel har endret noe på sitt handlemønster.

– Vi ser at kundene i større grad velger de billigste alternativene i kategorier der det tidligere har vært viktigere med varemerket. Våre egne merkevarer som Garant og Eldorado har blitt enda mer populære. Samtidig er det slik at de som handler hos oss nå gjennomgående handler for større summer per kjøp enn de gjorde tidligere. Vi jobber hele tiden for å utvikle og tilpasse våre tilbud til det kundene ønsker. Vårt mål er å være grensens ledende dagligvarekjede – og å gjøre det enkelt for nordmenn å handle bra mat til de laveste prisene.

Lover ekstra gode tilbud på åpningsdagene

Eurocash feirer den nye butikken med en storstilt åpning og mange ekstra gode tilbud og andre overraskelser i perioden 24.-27.november. Den nåværende Eurocash-butikken i Charlottenberg blir stengt, men alle medarbeidere, både fra Eda Supermarket og den gamle Eurocash-butikken, er tilbudt ny jobb i det nye moderne norsktilpassede supermarkedet.

– Vi ser virkelig frem til å ønske nye og gamle kunder velkommen til vår nye butikk. Endelig kan vi tilby våre kunder i Charlottenberg en stor Eurocashbutikk med rett konsept, størrelse og sortiment, sier administrerende direktør i Eurocash, Johan Svensson.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Johan Svensson, administrerende direktør, Eurocash
Johan Svensson, administrerende direktør, Eurocash
Last ned bilde
Magnus Törnblom, pressesjef, Axfood AB
Magnus Törnblom, pressesjef, Axfood AB
Last ned bilde
Marielle Lysén, markedssjef, Eurocash
Marielle Lysén, markedssjef, Eurocash
Last ned bilde

Om Eurocash

Som dagligvarekjede har Eurocash lang erfaring med grensehandel og har i mer enn 20 år vært å finne langs grensen for sine kunder. Den første butikken åpnet i 1999 i Svinesund og i dag finnes Eurocash på seks forskjellige steder med syv dagligvarebutikker, fra Storlien i nord til Strømstad i sør. Gjennom å utfordre bransjen skal Eurocash fortsette å vokse og styrke sin posisjon som den ledende dagligvarekjeden langs grensen mot Norge. Eurocash omsatte for drøye 1,5 milliarder SEK i 2019 og er en del av Axfood og NorgesGruppen som er underlagt det felleseide selskapet Nax AB.