Harry Benjamin Ressurssenter

Lansering av rapport om endring av juridisk kjønn

Del

Helse- og omsorgsminister Bent Høie vil fredag 10 april motta en ny rapport som kommer med anbefalinger knyttet til nytt juridisk kjønn uten dagens krav om kastrasjon.

HBRS har i lengere tid vært med i en ekspertgruppe som fikk i oppdrag fra HOD å utrede muligheten for nytt juridisk kjønn uten dagens krav om kastrasjon, og muligheten til å opprette et helhetlig tilbud for personere som opplever kjønssdysfori. Det vil si de som opplever at deres gitte kjønn ved fødsel ikke stemmer overens med deres eget kjønn.

Harry Benjamin ressurssenter er en pasient/bruker org. som har jobbet for den gruppen som ofte omtales som "født i feil kropp", eller på folkemunne bytter kjønn. Vi har jobbet med tematikken i over 15 år og har lang erfaring med mennesker som opplever utfordringer knyttet til kjønn.

HBRS er del av et mindretall som har tatt dissens i delere av rapporten. Vi stiller om ønskelig opp til intervju i forbindelse med lanseringen av rapporten. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Harry Benjamin Ressurssenter

Harry Benjamin Ressurssenter
Harry Benjamin Ressurssenter
Karl Johans gate 8
0154 Oslo

22 11 40 40http://www.hbrs.no
Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS)arbeider for mennesker som søker, har eller har hatt diagnosen transseksualisme og som går igjennom en kjønnskorrigerende behandling på Rikshospitalet. HBRS ble stiftet 9 januar 2000, og har som mål å arbeide politisk og sosialt for at kvinner og menn som går igjennom en kjønnskorrigerende behandling på Rikshospitalet skal kunne leve åpent, uten frykt for å bli sosialt utstøtt eller diskriminert. HBRS er en pasient og brukerorganisasjon som arbeider for å informere og øke kunnskap vedrørende diagnosen transseksualisme, og være en pådriver for et godt og trygt behandlingstilbud i Norge. Vi arbeider med forebyggende helsearbeid. Forbedre levekår og livsvilkår, styrke mennesker i vår gruppe sin psykiske helse slik at de fungerer i skolen, arbeide og ute i samfunnet.

Følg saker fra Harry Benjamin Ressurssenter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Harry Benjamin Ressurssenter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Harry Benjamin Ressurssenter

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom