Servebolt

Lanserer tjeneste som gjør nettsider 45% raskere i snitt

Del

Servebolt lanserer ny tjeneste kalt Accelerated Domains som akselererer hastighet, skalering, sikkerhet og samtidig bidrar til et lavere klimautslipp – for alle typer nettsider.

Oslo, Norge: Servebolt AS, en høy-ytelse hosting leverandør lanserer en ny tjeneste kalt Accelerated Domains. Servebolts mål er å bygge et bærekraftig og raskere internett ved å tilby en global, raskere og mer effektiv cloud-løsning for nettsider. Accelerated Domains er et stort steg på veien.

Servebolt leverer allerede verdens raskeste hosting infrastruktur for LAMP/LEMP applikasjoner som WordPress, Magento, Laravel og Craft i egen cloud kalt Servebolt Cloud. Hostinginfrastruktur er ofte sett på som bare servere og det som finnes i et datasenter. Servebolt ser på infrastrukturen som alt fra den enheten som besøker en nettside og deres tilkobling til internett, hele veien til serveren i datasenteret, og tilbake.

Accelerated Domains gjør det mulig for Servebolt å legge sin magi på mer enn bare det som skjer innenfor datasenteret. Accelerated Domains tar eierskap til, og optimaliserer ruten over Internett, koden som leses av nettleseren (HTML, CSS og JavaScript) og mye mer – noe som inntil nå har vært utenfor Servebolt sin kontroll. Med Accelerated Domains gjør Servebolt opplevelsen raskere og mer miljøvennlig for alle nettsider som bruker tjenesten.

Accelerated Domains tilbyr optimalisering på følgende områder:

1. Hastighet
All trafikk til og fra nettsider som kjører Accelerated Domains blir optimalisert for hastighet, og har en positiv påvirkning på hastighetsindikatorer som Core Web Vitals.

2. Skalering
Accelerated Domains Cache Engine lagrer midlertidige versjoner av nettsidene på over 180 lokasjoner rundt i verden.

3. Sikkerhet
Accelerated Domains Security Engine implementerer en rekke smarte sikkerhetstiltak som blokkerer uønsket trafikk lenge før trafikken når serveren nettsiden kjører på.

4. Karbonavtrykk
Accelerated Domains optimaliserer et nettsteds klimaavtrykk gjennom flere smarte mekanismer, inkludert lagringen av nettsidene på over 180 lokasjoner rundt i verden, for på den måten å kunne levere nettsidene raskere og ved bruk av mindre energi.


Historien om Servebolt og Accelerated Domains

Helt siden Erlend Eide og Hans Kristian Rosbach startet det grønne og spesialiserte cloud selskapet Servebolt i 2014 har selskapet fokusert på å løse fire hovedproblemer som Internett har; hastighet, skalering, sikkerhet og miljømessig bærekraft. Selskapet har formet dets verdier, produkter, og arbeidsmetode rundt disse fire områdene og anser dem som grunnpilarer i selskapet. Etter at selskapet gikk internasjonalt i 2016 har selskapet vokst raskt, både i omsetning og ansatte, men de fire pilarene står fremdeles stødig.

Vokser gjør også den gjennomsnittlige størrelsen på en nettside globalt (https://httparchive.org/reports/state-of-the-web#bytesTotal). Dette resulterer i tregere lasting av nettsider og økt energiforbruk, noe som medfører at miljøavtrykket øker og brukeropplevelsen svekkes. På toppen av dette fortsetter også mengden av sikkerhetstrusler og ondsinnede angrep på nettsteder å øke.

“Vi har sett denne trenden i mange år, og industriens respons er urovekkende.” sier Administrerende Direktør og Co-founder Erlend Eide. “Prosessorer blir ikke raskere, og nettsider vokser kontinuerlig i størrelse. Energiforbruket og karbonavtrykket til internett fortsetter å vokse det også. Alt går i feil retning, og vi må løse de grunnleggende årsakene til at dette skjer, istedenfor å gjøre kosmetiske inngrep.”

En stor del av Servebolt er deres metodikk, og arbeidsmåten er formet rundt de fire grunnpilarene. Et av hovedprinsippene for deres måte å arbeide på er å løse problemer ved roten, og unngå å ta de enkle snarveiene. Dette har så langt resultert i en spesialisert cloud-løsning som utrangerer nær alle konkurrenter på hastighet og skalerbarhet (https://reviewsignal.com/blog/wordpress-hosting-performance-benchmarks-2020/), samtidig som det har et vesentlig lavere karbonavtrykk.

Men Servebolt vil gjøre mer, og tar nå et stort steg i retning av å gjøre Internett raskere, sikrere, og med et mindre klimaavtrykk med deres nye tjeneste.

Den 7 april 2021 lanserte selskapet en ny tjeneste kalt Accelerated Domains. Tjenesten forbedrer hastigheten, skalerbarheten, sikkerheten og karbonavtrykket til nettsteder og nettbutikker. Tjenesten, som teknisk sett fungerer som en “proxy”-tjeneste mellom nettsiden og internett forøvrig, er bygget for å optimalisere nettstedet automatisk. Dette gjøres blant annet med maskinlæring, og helt uten justering eller utvikling av selve nettstedet.

Servebolt har bygget Accelerated Domains på et globalt anycast nettverk bestående av over 180 lokasjoner. Nettverket har en kapasitet på nærmere 60 Tbps som gjør det i stand til å håndtere nærmest ethvert DDoS angrep. Tjenesten gjør optimaliseringer og mellomlagrer nettstedene på alle de mer enn 180 lokasjonene.

“Produktet vårt er karbonfangst gjennom å plante trær i områder der det tidligere ikke har vært noen. Kompensering av karbonutslipp er kjernevirksomheten. Å beregne reduksjonen av nettstedets karbonavtrykk etter at vi begynte å bruke Accelerated Domains har vært en glede.” sier Anders Kristiansen i Trefadder.no som er en av de første kundene som bruker tjenesten.

Mens de målbare resultatene er gode og revolusjonerende for de fleste, mener Thomas Audunhus, Produktsjef i Servebolt, fremdeles at resultatene Accelerated Domains vil vise over tid er mer revolusjonerende. “Det kuleste med Accelerated Domains er at det hele tiden utvikler seg, både gjennom maskinlæring og menneskelig praktisk forbedring, uten behov for noe arbeid fra kunden. For eieren av nettstedet er Accelerated Domains en tjeneste du setter opp en gang, og som du ikke trenger å tenke på igjen, og fremdeles forbedrer den nettstedet - dag etter dag” sier han.

Han fremhever også effekten Accelerated Domains har hatt på avkastningen på kundenes digitale annonser og kampanjer, noe som var større enn forventet. “Kunder har rapportert en økning i ROI på deres ulike digitale markedskampanjer etter at de har tatt i bruk Accelerated Domains, og deres tilbakemeldinger er at den økte avkastningen på annonsen i seg selv er grunn nok til å fortsette å bruke tjenesten. Den økte avkastningen skyldes økt ytelse, noe som resulterer i lavere fluktfrekvenser, høyere kundetilfredshet og høyere konverteringsrater.”

Accelerated Domains vil ved lansering bli priset til en introduksjonspris på 1249 kr per måned, som inkluderer ett Accelerated Domain med 1 TB båndbredde. "Vi ønsker å sette prisnivået lavt og likevel forutsigbart, uten skjulte kostnader og overraskelser." sier Thomas. Ytterligere domener og båndbredde kan legges til for en månedlig kostnad om nødvendig.


Sitater

Sitat Thomas Audunhus – Head of Product:

"Accelerated Domains er en revolusjonerende tjeneste som adresserer de store problemene på internett. Bedre hastighet, bedre sikkerhet, bedre skalering og redusert klimautslipp – til en lav pris. Hva mer kan man ønske seg?"


Sitat Erlend Eide – CEO:

"Vi har sett etter en løsninger for å styrke våre konkurransefortrinn på bærekraft, sikkerhet og hastighet i Servebolt Cloud, og samtidig ta større eierskap til infrastrukturen mellom vår Cloud og verdens befolkning. Accelerated Domains er den løsningen."


Sitat Anders Kristiansen – Prosjektleder i Trefadder.no:

“Vårt produkt er karbonfangst gjennom planting av trær i områder det tidligere ikke har vært skog. Å hjelpe bedrifter bli klimanøytrale er vår kjernevirksomhet. Det var derfor en fornøyelse å kalkulere vår nettsides karbonavtrykk etter vi startet å bruke Accelerated Domains."


Mer informasjon:

● Announcement article: https://servebolt.com/articles/announcing-accelerated-domains/

● Accelerated Domains product page: https://servebolt.com/solutions/accelerated-domains/

● Review Signal's 2020 Review: https://reviewsignal.com/blog/wordpress-hosting-performance-benchmarks-2020/

● Trefadder: https://trefadder.no/

Kontakter

Dokumenter

Lenker

Om Servebolt

Servebolt
Servebolt
Christian Kroghs Gate 1
0186 Oslo

https://servebolt.com/

Servebolt leverer bærekraftig high performance hosting til sine kunder gjennom en pakke med løsninger som øker hastighet, stabilitet og skalerbarhet når man utvikler og drifter nettsider, nettbutikker og webapplikasjoner i Servebolt Cloud. I uavhengige internasjonale tester blir deres styrke målt mot resten av hostingaktørene internasjonalt, og Servebolt topper resultatlistene ved hver anledning.

Deres konkurransefortrinn har opphav i optimaliseringer som minimerer ressursbruk ved leveranser av nettsider, og selskapet lanserer i begynnelsen av April produktet Accelerated Domains som sørger for å strekke fordelene og bærekraftsprinsippene fra Servebolt Cloud og videre over internett, til så nære brukerne man kan komme.

Det norske selskapet leverer sine skytjenester fra seks lokasjoner over hele verden, har kunder i over 30 land, og betjener kunder globalt med et sterkt fokus på bærekraftig hosting. Virksomhetens målmarked er det største i internett-bransjen, med WordPress, WooCommerce, Laravel, Craft, Magento og andre applikasjoner bygget på PHP.

Servebolt sikret finansiering fra private investorer og Innovasjon Norge i Oktober 2020, til et prosjekt som tar sikte på å gjøre Servebolt Cloud infrastruktur tilgjengelig som en tjeneste (IaaS / PaaS). Selskapet har siden da nesten doblet arbeidsstyrken, med ansatte nå i 4 land. Selskapet økte topplinjen med 16% i Q4 2020, og avsluttet et spesielt og utfordrende år under ett med sterke 35% vekst, målt mot 2019.

Følg saker fra Servebolt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Servebolt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.