StrongPoint

Lanserer plukkløsning for netthandel av dagligvarer

Del

Siste generasjon plukkløsning fra StrongPoint gjør det mulig for butikkmedarbeidere å plukke ~ 240 varer i timen på tvers av alle produktkategorier. Til sammenligning er bransjestandarden for plukk 60-65 varer i timen.

23. juni 2021 - Oslo, Norge - StrongPoint ASA, en ledende europeisk leverandør av detaljhandelsteknologi, introduserer i dag sin nyeste løsning for plukking av dagligvarer. Løsningen er spesielt utviklet for detaljister, som er på jakt etter en rask, effektiv og skalerbar logistikkløsning for netthandel. Den gjør det mulig for butikkmedarbeidere å plukke i gjennomsnitt ~ 240 varer i timen på tvers av alle produktkategorier, sammenlignet med bransjestandarden på 60-65 varer i timen1

Plukkløsningen er hostet på StrongPoints skybaserte SaaS netthandelsplattform, og den hjelper detaljistene med å utnytte mulighetene innenfor netthandel av dagligvarer. Ved å ta i bruk løsningen reduserer man lønnsutgiftene knyttet til nettbestillinger, kundetilfredsheten øker og man opprettholder marginene.   

StrongPoint introduserte sin første plukkløsning for over 20 år siden. Basert på tilbakemeldinger fra kundene og tusenvis av butikkansatte i en rekke land, har løsningen gjennomgått en rekke oppgraderinger siden den gang. En viktig fordel med skybaserte løsninger er at brukerne mottar kontinuerlig oppdateringer etter hvert som StrongPoint videreutvikler løsningen. 

Konsulentselskapet Bain & Company anslår at innføring av netthandel av dagligvarer har blitt fremskyndet med to til fem år i USA og Vest-Europa, som følge av pandemien, og at etterspørselen bare vil fortsette2. Til tross for dette har detaljistene hatt problemer med å gjøre netthandelen lønnsom, med høye plukkostnader og pressede marginer på nettleveransene. 

StrongPoints plukkløsning er et resultat av over 35 års erfaring med å løse behovene til ledende europeiske detaljister. Selskapets løsning er svært effektiv i forhold til manuell plukking av nettbestilllinger. 

Mange av StrongPoints kunder, som bruker alle funksjonene i løsningen, kan oppnå en gjennomsnittlig plukkhastighet på ~ 240 varer i timen på tvers av alle produktkategorier. Bransjestandarden på plukking av varer er 60-65 varer i timen. I tillegg er plukkløsningen til StrongPoint 99,99 % nøyaktig, noe som gjør at den er helt på høyden med helautomatiske løsninger. 

Løsningen setter opp den mest effektive plukkruten og er tilpasset ulike butikkoppsett. Andre standardfunksjoner i løsningen er plukking etter temperatursoner, aldersbegrensede varer og erstatningsalternativer.

Plukkløsningen kan tilpasses store og små butikkmiljøer, og for å øke effektiviteten ytterligere er det mulig å bruke håndterminaler fra Zebra Technologies. Man kan plukke i ulike butikksoner og gjennomføre flerplukk, og løsningen kan også tilknyttes andre løsninger, som elektroniske prisetiketter (ESL). Sistnevnte gjør det mulig for de butikkansatte å plukke etter lyset fra ESL-etiketter (pick-by-light). I tillegg kan man koble løsningen til en spesialutviklet varetralle. Brukerne mottar informasjon fra hvert enkelt steg i plukkeprosessen – fra klargjøring av varetrallen, veiing og oppsamling av varer. Med kontinuerlige tilbakemeldinger kan man gjennomføre ergonomiske forbedringer for ytterligere å øke effektiviteten og nøyaktigheten. 

«Vi er stolte av vår nyeste plukkløsning. Den er utviklet for å forbedre butikkdriften og å møte den eksponentielle veksten innenfor netthandelen, sier Jacob Tveraabak, CEO i StrongPoint. «Etter å ha jobbet med detaljister i over tre tiår, forstår vi hvor viktig det er å gjøre butikkdriften så effektiv og skalerbar som mulig, noe som også var grunnlaget for videreutvikling av vår plukkløsning for dagligvarer».  

1) https://www.mwpvl.com/MWPVL_International_-_Micro_Fulfillment_Centers_-_Passing_Fad_or_Permanent_Market_Shift.pdf

2) https://www.bain.com/insights/the-next-five-years-in-online-grocery-snap-chart/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Last ned bilde
Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Last ned bilde
Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Last ned bilde
Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Plukkløsning for netthandel av dagligvarer
Last ned bilde

Lenker

Om StrongPoint

StrongPoint
StrongPoint
Slynga 10
2005 Rælingen

https://www.strongpoint.com/

StrongPoint er et detaljhandelsteknologiselskap som tilbyr løsninger som gjør butikkene smartere, handleopplevelsen bedre og netthandelen av dagligvarer mer effektiv. Med over 450 ansatte i Norge, Sverige, Baltikum og Spania og et bredt partnernettverk, hjelper StrongPoint bedrifter i mer enn 20 land. StrongPoint har hovedkontor i Norge og er notert på Oslo Børs.

Ytterligere informasjon finner du her: https://www.strongpoint.com 

Følg pressemeldinger fra StrongPoint

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra StrongPoint på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra StrongPoint

StrongPoint investerer i, og blir partner med, Halodi Robotics3.3.2021 07:30:00 CET | Pressemelding

StrongPoint, en ledende leverandør av teknologiløsninger til dagligvare og detaljhandel, er glad for å kunngjøre at de har investert i, og inngått et strategisk partnerskap med, Halodi Robotics. Halodi er en ledende leverandør av humanoide roboter, og vil sammen med StrongPoint utvikle en robotisert dagligvareløsning i butikk. Verdien av partnerskapet er estimert til ca. 8 millioner norske kroner, hvor ca. halvparten er til forskning og utvikling i prosjektet og halvparten som en direkte investering i Halodi Robotics. Målet med partnerskapet er å utvikle en robotisert løsning for dagligvarehandelen som vil hjelpe de ansatte med repetitive oppgaver, slik at de kan fokusere på mer komplekse oppgaver og kundene. “I StrongPoint tror vi at teknologi er en viktig del av løsningen for å øke effektivitet og produktivitet i butikk. Vi har en lang historie og et stolt rykte som leverandør av nyskapende og verdensledende teknologiløsninger til våre kunder i dagligvarehandelen, og gjennom dette pa

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom