Magasinet ALTSÅ

Lanserer kampanjen «100 under 100»

Del

Magasinet ALTSÅ er lei av prestasjonspresset på unge kvinner. Nå lanserer de kampanjen «100 under 100», for å hedre kompetente kvinner i alle aldre.

Foto: Sjefredaktør i magasinet ALTSÅ, Ida Eliassen-Coker
Foto: Sjefredaktør i magasinet ALTSÅ, Ida Eliassen-Coker

I en spørreundersøkelse Norstat har gjort for magasinet ALTSÅ kommer det fram at unge norske kvinner er mer stresset på at det haster med å få gjort noe med livet sitt enn det kvinner er når de blir eldre. Også unge menn er mer stresset enn de over 40, men ikke like stresset som de unge kvinnene. 

I undersøkelsen spurte vi: «I hvilken grad føler du det haster å oppfylle potensialet ditt.» Svarene viser at hele 57 prosent av kvinner under 40 år mener at det haster i større eller mindre grad. Bare 25 prosent av kvinner over 40 år synes de har det travelt med å rekke å prestere. Aller høyest er prestasjonspresset for de yngste, kvinner mellom 15 og 17 år. Der er det hele 76 prosent som svarer at det haster.

For menn er ikke forskjellene like store mellom de yngre og de eldre. 51 prosent av menn under 40 år svarer at det haster, mens 37 prosent av menn over 40 sier det samme.

Undersøkelsen er gjort blant totalt nesten 1000 personer, og ble utført i desember 2020.

– Denne undersøkelsen bekrefter det vi har sett over tid blant yngre, nemlig at de unge legger et stort press på seg selv for å oppnå noe i ung alder. Og særlig ser vi at det er jentene og kvinnene som kjenner på dette. Det er som om de glemmer at de har et helt liv på seg til å få gjort det de ønsker, sier sjefredaktør i magasinet ALTSÅ, Ida Eliassen-Coker.

For å minne unge kvinner og menn på at de kan gi seg selv tid på å oppnå drømmene sine, og dermed kanskje også få roligere og bedre liv, så setter ALTSÅ i gang en kampanje de har kalt 100 under 100. I første omgang inviterer de folk til å nominere kvinner vi alle kan ha som forbilder.

Kriteriene er:

  • Den som nomineres må være en som identifiserer seg som kvinne, med tilknytning til Norge.
  • Hun må ha levd på en måte, eller oppnådd noe, som gjør at andre kan se opp til henne.
  • Forslagene må begrunnes.

– Det betyr at det kan være en som kan vise til en prestasjon, som har oppnådd et mål, eller som ved sin livsførsel eller sitt virke kan være en rollemodell for oss andre, sier Eliassen-Coker. 

Hun forklarer at det er et poeng å få stor spredning i alder på de 100 som til slutt blir valgt ut, nettopp for å vise fram at man ikke må oppnå alt mens man er helt ung.

– Noen gjør mye mens de er helt unge, andre bruker lengre tid på å utrette det de ønsker. Begge deler er jo helt supert – men jeg er opptatt av å fortelle de unge at det går fint an å leve livet slik at det blir plass til både prestasjoner og alt det andre som livet kan inneholde av gleder og sorger, familie og venner. Det er tid til å studere, til å jobbe og etablere seg, til å stifte familie og tilbringe tid med den – og likevel sette avtrykk etter seg i verden. Kort sagt; stress ned, det er tid nok! 

Hun håper nå på å få mange nominasjoner som kan vise fram at kvinner kan gjøre seg bemerket gjennom hele livet. Målet er å dempe prestasjonspresset blant de unge og å vise fram all kompetansen og kraften som også finnes blant de godt voksne kvinnene.

Fristen for å nominere er 24. januar. Nominasjonene registreres på altsa.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Sjefredaktør i magasinet ALTSÅ, Ida Eliassen-Coker
Foto: Sjefredaktør i magasinet ALTSÅ, Ida Eliassen-Coker
Last ned bilde

Dokumenter

Om Magasinet ALTSÅ

Magasinet ALTSÅ
Kongensgate 24
0153 Oslo

https://www.altsa.no/

ALTSÅ er et magasin med aktualitetsstoff med kvinnefokus. Innholdet spenner fra portretter og reportasjer til småstoff og kommentarer, og beskrives av leserne som nyskapende, engasjerende og inspirerende. Magasinet har ikke reklame, men har i stedet viet 20 sider til kunst laget av kvinner. 

Følg pressemeldinger fra Magasinet ALTSÅ

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Magasinet ALTSÅ på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.