Høyskolen Kristiania

Lanserer bok om Friends på Høyskolen Kristiania

Del

25 år er gått siden TV-serien kom. Den dag i dag har vennegjengen på seks stor appell til stadig nye seere, og nå er det endelig forsket på Friends. Mandag 14. oktober lanseres boka Friends: A Reading of the Sitcom. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Kai Hanno Schwind, medieviter og førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, har skrevet den første akademiske boka om Friends sammen med TV-forsker og førsteamanuensis Simone Knox, fra University of Reading.

Forskningen svarer på spørsmål som hvorfor Friends er blitt en så stor suksess verden over, hvordan humoren fungerer, hvilke metoder skuespillerne bruker og hvorfor serien fortsatt fungerer i dag – for et publikum som ikke var født da serien ble lansert i 1994. I tillegg utforsker forfatterne kritikken som er blitt rettet mot blant annet homofobe og transfobiske vitser og en blendahvit casting.

Under lanseringseventet, på campus Fjerdingen i Christian Krohgs gate 32, blir det samtale mellom de to forfatterne, skuespiller og Friends-fan Kevin Vågenes kommer, og til slutt blir det improskuespill med Teater Pappvin – her får dere Friends på norsk.

Kveldens program 14. oktober:

Kl. 18.30: Dørene til auditoriet åpner

Kl. 19.00: Bokpresentasjon med Kai Hanno Schwind og Simone Knox fra University of Reading (på engelsk), etterfulgt av en samtale mellom Schwind og Kevin Vågenes om Friends og «smell the fart-acting»

Kl. 20.30: Teater Pappvin spiller Friends-episoden «The One With the Giant Poking Device» på norsk («Den med den gigantiske pirkeinnretningen») – improteater på scenen i Skjenkestua Studentbar

For å reservere seter til presse, send en mail til event@kristiania.no

Kontakter

Bilder

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer.

Vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Nå er ambisjonen å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.

Fra 1. august organiseres høyskolen inn i fire «schools»;

  • School of Arts, Design, and Media
  • School of Communication, Leadership, and Marketing
  • School of Economics, Innovation, and Technology
  • School of Health Sciences

Følg saker fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom