Handel og Kontor i Norge

Landsmøte HK i Norge 15.-18. oktober

Del

Med gjester som Peggy Hessen Følsvik, Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken. Forbundet vedtar politikk for de neste fire årene. Landsmøtet er det største politiske verkstedet til HK.

Landsmøtet i HK i Norge holdes hvert fjerde år. Møtet i oktober er del 2 av landsmøte som skulle vært i 2020.

På del 1 ble ny ledelse valgt i forbundet. Christopher Beckham er forbundsleder i HK. Del 2 skal vedta politisk program, politiske uttalelser, vedtekter, regnskap, bevilgninger med mer.

Høydepunkter fra programmet:

Fredag 15. oktober:

Klokken 1100:

Forbundsleder Christopher Beckham holder landsmøtetale.

Klokken 1430-1700:

LO-leder Peggy Hessen Følsvik, hilsningstale ca 30 minutter.

Leder av Arbeiderpartiet (og trolig statsminister) Jonas Gahr Støre, hilsningstale ca 30 minutter.

Lørdag 16. oktober:

Klokken 0900:

Hilsningstaler ved SV-leder Audun Lysbakken og leder av Rødt Bjørnar Moxnes.

Forbundsstyret har også foreslått en rekke uttalelser til landsmøte. Se vedlegg.

Vi kan fremheve:

Kompetansereform i varehandelen, som er viktig både pga endringene som følger av pandemien, men også fordi varehandelen må endres for å kunne få til et grønt skifte. Varehandelen i Norge ansetter godt over 350.000 mennesker, ved et skifte til en mer sirkulær økonomi vil mange av disse jobbene også endre seg. Her krever HK en mye sterkere satsning på kompetanse fra staten, og et bedre samarbeid gjennom trepartssamarbeidet i fagbevegelse, arbeidsgiver og staten.

Bærekraft er et slagord for landsmøtet. HK har som første forbund fått på plass «grønne tariffavtaler», dette er en start på hvordan arbeidsgiver og arbeidstakere kan samarbeide for å gjøre bedriftene grønnere. Dette kan være alt fra endringer til produksjon til gratis busskort.

I tillegg fremmer forbundsstyret uttalelser på likestilling, pensjon, Palestina og Myanmar.

Landsmøte vedtar også program og masse annet, følge lenke:

https://www.hkinfo.no/Nyheter-og-presse/2020/Landsmoetedokumenter

Ønsker du å komme innom landsmøte? Velkommen skal du være.

Vi ber om påmelding for akkreditering. Skriv navn, medie og når dere ønsker å være tilstede. Ønskes intervjuer med forbundsledelse så ta gjerne kontakt.

Vi skal også prøve å hjelpe uanmeldte pressefolk, men da må dere registreres først og det kan ta tid.

Registrering til gsk@hkinorge.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen handel, luftfart, kontor, finans og servicevirksomhet. Med rundt 78.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK i Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Nå skal vi organisere for heltid og mot ulikhet18.10.2021 15:47:58 CEST | Pressemelding

HKs landsmøte 15.-18. oktober er avsluttet HK gjennomførte landsmøtet som var berammet til 2020, men som først nå kunne gå av stabelen. Program og politikk til forbundet er vedtatt. De viktigste sakene har vært heltid i arbeidslivet, pensjon, søndagsfri og alle forventningene HK har til en ny regjering. Det har vært gode gjester fra LO-ledelse, Arbeiderpartiet, SV og Rødt, også har delegater fra hele landet endelig fått lov til å møtes igjen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom