Statens vegvesen

Landsdekkende kontroller i bruk av belte i buss uke 13

Del
Dersom du ikke bruker belte i buss, utgjør du en stor risiko for både deg selv og for dine medpassasjerer. Neste uke gjennomfører Statens vegvesen beltekontroller over hele landet for å rette søkelyset mot viktigheten av bruk av belte i buss.
Foto: Henriette E. Busterud
Foto: Henriette E. Busterud

- Det skjer heldigvis sjelden større bussulykker, og buss oppleves som et «trygt» transportmiddel. Samtidig er skadepotensialet stort ved usikrede passasjerer dersom uhellet er ute. Budskapet vårt er derfor der det er belte – bruk det, sier Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen.

Belte i buss redder liv

En spørreundersøkelse gjennomført på oppdrag fra Statens vegvesen i 2021 viser at ca. 70 prosent rapporterer selv at de bruker belte i buss. Bussjåføren anslår at mindre enn halvparten av busspassasjerene bruker belte i bussen når dette er montert. Det tyder på at beltebruken i buss er altfor lav, og det er derfor viktig å øke både kunnskapen og bevisstheten hos folk generelt om viktigheten av å bruke belte også i buss.

- Det er høy aksept for påbud om bruk av belte i buss, men bevisstheten i øyeblikket er likevel lav. Bruk av belte i buss holder deg på plass i setet, slik at du ikke er til fare for andre eller deg selv dersom det skulle skje en ulykke, sier Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen.

Bli med på en kontroll

I uke 13 kontrollerer Statens vegvesen beltebruk i buss over hele landet. Dersom du ønsker å være med på en slik kontroll kan du ta kontakt med:

 

Prosjektleder for Belte i buss, Ingvild Ryengen-Bjerke, Statens vegvesen Vegdirektoratet,

Telefon: 920 15 233

 

Les mer om beltebruk på Bilbelte | Statens vegvesen

Følg Bilbelteløftet på Facebook - https://www.facebook.com/bilbelteloftet

 

For informasjon rundt lovverket, les her:

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1979-09-21-7

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Belte i buss video

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Henriette E. Busterud
Foto: Henriette E. Busterud
Last ned bilde
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom