Landkreditt

Landkreditt Bank støtter opp om FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift

Del

Landkreditt Bank har signert FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift og melder seg dermed inn i UNEP FI, det globale klimasamarbeidet mellom FN og finanssektoren.

Landkreditt Bank har signert FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift (foto: istock)
Landkreditt Bank har signert FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift (foto: istock)

De seks prinsippene for bærekraftig bankdrift er utarbeidet med mål om at banker verden over skal ta en aktiv rolle i arbeidet i å oppfylle FNs bærekraftsmål og forpliktelsene i Parisavtalen.  

Ved å slutte seg til prinsippene, forplikter Landkreditt Bank seg blant annet til å kontinuerlig økesin positive påvirkning, redusere sin negative påvirkning og håndtere risiko for mennesker, klima og miljø som følge av virksomhetens aktiviteter, produkter og tjenester. 

Konsernsjef Ole Laurits Lønnum mener at banken, ved å slutte seg til FNs prinsipper om bærekraftig bankdrift,får en verdifull rettesnor for arbeidet videre: 

– Ved å implementere disse seks prinsippene i vår virksomhet, får vi en struktur og en standard for hvordan vi kan ta arbeidet vårt med bærekraft videre på en god måte og støtte opp under nasjonale og regionale bærekraftsmål, sier Lønnum. 

Han påpeker at det fremover blir viktig å finne gode måleverktøy som kan ligge til grunn for en åpen og transparent rapportering av bankens bærekraftsarbeid. 

Bærekraft ligger i vår natur 

Landkreditt Bank er en samvirkeeid bank, eid av norske bønder. Samvirkeforetakenes mål er å være til nytte for eierne. På denne måten ereierformen en bærekraftig forretningsmodell i seg selv. 

Med sin virksomhet, er Landkreditt Bank blant annet med på å legge til rette for at det norske landbruket skal kunne gjøre de omlegginger som er nødvendig for å kunne drive mer bærekraftig. 

– Bærekraft støtter opp om Landkreditts formål og ligger i vår natur. Vi leverer verdiøkende verktøy som setter landbruket i stand til å realisere bærekraft mot 2030 på en lønnsom måte. Dette gjør vi gjennom å drive effektivt og møte forventninger samfunnet har til oss om miljøansvar, medmenneskelig engasjement og ansvarlig styring, sier Lønnum. 

Ler mer om FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift her. 

Kontakter

Stine Sørnæs, ansvarlig for bærekraft i Landkreditt, stine.sornes@landkreditt.no
Line Sollie Karlsen, kommunikasjonsrådgiver i Landkreditt, 92491750, line.sollie.karlsen@landkreditt.no

Bilder

Landkreditt Bank har signert FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift (foto: istock)
Landkreditt Bank har signert FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift (foto: istock)
Last ned bilde
Konsernsjef Ole Laurits Lønnum (foto: Bjørn H. Stuedal)
Konsernsjef Ole Laurits Lønnum (foto: Bjørn H. Stuedal)
Last ned bilde

Om Landkreditt

Landkreditt
Landkreditt
Karl Johans gate 45
0162 Oslo

23 00 08 00http://www.landkreditt.no

Landkreditt er et solid, mellomstort norsk finanskonsern, som tilbyr de produktene du trenger innen bank, fond, forsikring og eiendomsmegling. Kundene våre befinner seg i både person- og næringslivsmarkedet, hvor landbruk utgjør hovedtyngden.

Følg pressemeldinger fra Landkreditt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landkreditt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landkreditt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom