Farmasiet

Landets største nettapotek setter omsetningsrekord

Del

Norges største nettapotek vokser seg stadig større, i 2019 omsatte de for over 163 millioner. Samtidig fortsetter investeringene i selskapet, som fører til rundt 50 millioner i tap, og sjefen lover enda større investeringer i 2020.

I Farmasiets årsrapport for 2019 kommer det frem at omsetningen i selskapet vokste med over 30 millioner fra året før. Det gjør at de solidifiserer posisjonen som Norges største nettapotek, og målene fremover er ambisiøse.

– Vi vet at veksten fortsetter også inn i 2020 og har satt oss et mål om å runde milliarden innen 2023. Videre ser vi at vi tar markedsandeler og at folk flest virkelig er i ferd med å få øynene opp for nettapoteksmodellen. Det er jo mye enklere å få apotekvarer levert hjem på døren enn å måtte forholde seg til snevre åpningstider i fysisk butikk, forteller Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet.

Skal fortsette med millioninvesteringer
Årsrapporten forteller likevel ikke utelukkende positive nyheter, nettapoteket har tross alt tapt 50 millioner, og skal vi tro Furuseth skal det tapes mer.

– Det stemmer at vi har tapt om lag 50 millioner i 2019, og det lever vi svært godt med. «Tapet» har i stor grad vært investeringer, og det har vi planlagt å fortsette med inn i 2020. Det viktigste for oss er at vi fortsetter å tilby knallgode kundeopplevelser og at vi spiser markedsandeler. Investeringene er definitivt verdt det, sier Furuseth.

Lønnsomme om fem år
Planen er å investere tungt og bygge seg opp over tid. Målet er lønnsomhet innen fem år, og et steg på veien dit er rekordomsetning i 2020.

– Det er nesten sikkert at 2020 blir et rekordår omsetningsmessig og investeringsmessig for oss. Vi har satt oss et mål om å bli lønnsomme innen 2025, og det har jeg stor tro på at vi skal klare. Dette er en bransje med tøffe marginer, men vi mener vår forretningsmodell har stort potensiale for lønnsomhet, forfekter Furuseth.

Munnbindbølgen
De siste dagene har det kokt rundt Farmasiet i norske medier, fordi salget av blant annet munnbind har skutt i været. Dette bidrar også inn mot en positiv omsetningsvekst.

– Det er klart at koronapandemien har ført til en økning i våre markedsandeler. Vi mener at vi har vært en viktig bidragsyter gjennom denne tiden ved at de som ikke kan eller ønsker å gå ut og bli utsatt for smittefare, har hatt muligheten til å handle over nett og få medisiner sendt hjem til seg, avslutter Furuseth.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Farmasiet

Farmasiet
Farmasiet
Østre Kullerød 2
3241 Sandefjord

33 00 58 80http://www.farmasiet.no

Farmasiet.no drives av Farmasiet Apotek (Farmasiet AS med org. nr: 913379721). Vi holder til i Sandefjord, samlokalisert med Komplett Group. Farmasiet Apotek har egen apotek- og driftskonsesjon fra Statens Legemiddelverk (konsesjonsnummer 1849). I tillegg er apoteket godkjent som et nettapotek. Les mer om nettapotek på Legemiddelverkets offisielle sider om nettapotek.

Alle nettapotek må også ha et apotekutsalg tilgjengelig for kunder. Apotekutsalget har besøksadresse Østre Kullerød 2, 3241 Sandefjord. Lokalene er åpent mellom klokken 9 og 16 mandag til fredag. Vi tilpasser vårt lagerhold av reseptpliktige legemidler løpende etter etterspørsel. Ta gjerne kontakt på forhånd for å sikre at vi har din reseptvare på lager dersom du ønsker å hente ut resept i apotekutsalget.

Følg saker fra Farmasiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Farmasiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Farmasiet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom