Landbruksministeren møtte MENYs lokalmatleverandører
Ministeren, som er opptatt av at det skal selges mer norsk mat i norsk dagligvare, fikk 31. oktober møte seks av MENYs lokalmatleverandører - leverandører som alle har gått “motstrøms”. Felles for dem er stort pågangsmot og fokus på innovasjon og kvalitet.
- Det er utrolig gøy å se at leverandørene er så engasjerte og at de har så stor tro på sine produkter. Samtidig er jeg glad for å høre at de samarbeider godt med MENY. Vi må få nye norske produkter ut til forbrukerne, sa Hoksrud.
Satser på lokalmat
For MENY er satsingen på lokalmat viktig.
- Vi ønsker å øke utvalget og kvaliteten i norsk dagligvare, og i dette er lokalmatprodusentene essensielle. Vi samarbeider tett med dem slik at vi sammen utvikler rene og gode produkter med lokal historie og identitet. For MENY dreier det seg ikke bare om nye og unike produkter, men også om å dyrke frem matgründerne, skape flere arbeidsplasser og videreutvikle norsk matkultur, sa MENY-sjef Vegard Kjuus.
Bård Hoksrud møtte følgende lokalmatprodusenter:
Bjertnæs &Hoel: Utfordrer fransk import med delikatessepoteter
Skjærgaarden: Frilandsurter og volum på vårløk og meloner
Prima Jæren: Angus biffprosjektet
Gårdsand Lerstang: Først ute med ny kyllingrase
Himmelspannet: Kvalitetsoster av lokale råvarer
Tind: Pioner innen spekemat av «middelhavskvalitet»
Fakta om lokalmat og MENY:
• Interessen for lokalmat øker. MENY har en vekst på 5,2% så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.
• Mens kunden tidligere var opptatt av lokalmat mer som en nisje, er trenden at kunden nå i stadig større grad er genuint opptatt av hva de spiser, hvor maten kommer fra, kortreist mat, dyrevelferd, ren og ærlig mat, transparens i hele verdikjeden og historien bak råvaren. Mye lokalmat treffer på mange av disse trendene.
• MENY er desidert største aktør på lokalmat i Norge med en andel på mer enn 22%.
• MENY har de siste årene reist rundt og funnet unike, lokale matskatter. I dag samarbeider MENY med 450 lokalmatprodusenter og tilbyr over 2500 lokalmatprodukter.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonsrådgiver
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
Etablerer Norges største mathus for netthandel i Oslo23.10.2023 08:30:00 CEST | Pressemelding
MENY åpner høsten 2024 en sentralisert netthandelsbutikk på Alnabru i Oslo. - Vi vil tilby et større utvalg av mat og drikke til våre netthandelskunder. Hele andre etasjen i bygget vil handle om matglede og nye, spennende matløsninger, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom