NAF

Lag en underholdende og hyggelig familebiltur

Del

For mange barnefamilier begynner «kampen mot skjermen» i det familien setter seg i bilen. - Seks av ti foreldre er ofte eller av og til uenige med barna om hvor mye tid de unge bruker foran skjerm. NAFs nye podcast er et alternativ for barn og foreldre som har lyst på morsom, trafikksikker og underholdende fellestid i bilen, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF.

Skjermtid i bilen kan byttes ut med hyggelig familie-quiz fra Stian Barsnes Simonsen og NAF.
Skjermtid i bilen kan byttes ut med hyggelig familie-quiz fra Stian Barsnes Simonsen og NAF.

I rapporten «Foreldre og medier» fra Medietilsynet i oktober 2020 kommer det frem at seks av ti foreldre sier at de ofte eller av og til er uenige med barnet om hvor mye tid barnet kan bruke på skjerm. Så mye som hver fjerde er ofte uenige om dette.

- Med to barn i barneskolealder snakker jeg av erfaring: Det blir mye skjermtid i bilen. Særlig hvis vi reiser når det er mye kø og det tar lang tid. Noen ganger er det det skjermen som redder familiefreden, andre ganger kan det bli litt krangling om dette, innrømmer Ryste.

- Bilturen kan være en fin anledning til å ha en hyggelig stund sammen. Det er mye du kan finne på; spørreleker, lydbøker, spillelister eller rett og slett bruke tiden til å legge felles planer for ferien. Nå har vi i NAF i tillegg laget Norges første bilpodcast for hele familien, som vi ønsker skal være et bidrag til at flere familier får en hyggelig biltur sammen, sier Ryste.

Familiequiz

Podcasten «Forsetet mot baksetet» er produsert sammen med den kjente barneprogramlederen Stian Barsnes Simonsen. Fem episoder av podcasten er tilgjengelige før påskeferien 2021.

- Det blir fort til iPader og telefoner når man er på kjøretur, og da blir det som en usynlig vegg mellom forsetet og baksetet. Det er også noe vi vil med podkasten – vi vil rive ned den veggen, og skape mer hygge, sier Stian Barsnes Simonsen.

Podcasten er en morsom spørrelek hvor store og små i bilen kan konkurrere mot hverandre når de er på kjøretur. Konseptet er like enkelt som det er genialt: Barna til Stian Teodor (13) og Erica (8) i baksetet konkurrerer med den voksne i forsetet, og inviterer lytterne til å delta og spille mot hverandre i bilen.

Vel frem

Felles aktiviteter som gjør turen hyggelig for alle kan også bidra til at stemningen i bilen og utålmodige barn ikke ødelegger for sjåførens konsentrasjon.

- Podcasten er selvsagt laget slik at den voksne i forsetet kan delta uten at det tar oppmerksomheten fra trafikkbildet. Dette er veldig viktig. En uoppmerksom sjåfør er en dårlig sjåfør, og det aller viktigste for oss i NAF er at alle skal komme vel frem, sier Ryste.

Hun minner også om et annet viktig trafikksikkerhetstiltak på familieturen:

- Husk at alle løse gjenstander i bilkupeen skal sitte fast. Skulle dere komme ut for et uhell, vil du ikke ha et nettbrett flyvende gjennom bilen med voldsom kraft. Det finnes gode løsninger for å spenne fast slike produkter, bruk dem, oppfordrer Ryste.

Episodene finner du der du hører på podkast til vanlig, enten på Spotify eller på podkast-appen på din telefon.
Her finner du "Forsetet mot baksetet" på Apple podkaster.
Har du en Android-mobil, må du laste ned en app for å lytte på podcasten, her er utvalget stort. Når du har gjort det kan du søke podkasten ved å søke etter «NAF» og/eller «Forsetet mot baksetet». 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skjermtid i bilen kan byttes ut med hyggelig familie-quiz fra Stian Barsnes Simonsen og NAF.
Skjermtid i bilen kan byttes ut med hyggelig familie-quiz fra Stian Barsnes Simonsen og NAF.
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom