Atlungstad Håndverksdestilleri

Lag din egen akevitt til jul!

Del

Ser du etter en spesiell gave til jul eller vil du bare dekke julebordet med noe helt unikt? Vil din bedrift eller vennegjeng produsere en spesiell julegave til de ansatte? Eller har du alltid drømt om å produsere din egen akevitt? Nå er det mulig!

Håndverksdestilleriet Atlungstad tilbyr tre ulike akevittyper, såkalte blends, som lett kan skreddersys med egen etikett. Etiketten sendes til deg i posten etter at du har designet den på http://www.atlungstad.com/my-aquavit, og så kan du bestille den blenden du ønsker på Vinmonopolet og klistre etiketten på.

Vil du virkelig slå på stortromma, tilbyr Atlungstad også å utvikle din helt egne smakskombinasjon fra sine over 140 fat.

Her er en beskrivelse av de 3 akevittene man kan velge mellom 

ATLUNGSTAD BLEND NR.1

Blank akevitt uten fatlagring, med innslag av karve, fennikel og sitrus. En klassisk taffelakevitt, som vil passe fint til koldtbord, skalldyr og fisk, deriblant sild.

Les mer på Vinmonopolets nettside

ATLUNGSTAD BLEND NR.2

Lys gyllen, fatmodnet akevitt. Middels kraftig med et mildt krydderpreg, god balanse og blomsteraromaer. Noe vanilje fra sherryfatene i avslutningen. En god allroundakevitt til mange anledninger.

Les mer på Vinmonopolets nettside

ATLUNGSTAD BLEND NR.3

Mørk gyllen, vellagret og kompleks, fatmodnet akevitt med et avdempet og balansert krydderpreg fra karve og anis. En velbalansert, bløt akevitt med innslag av moden frukt og vanilje med eiketoner og lang ettersmak. En smakfull akevitt til etter måltidet og for hygge når stunden tilsier det.

Les mer på Vinmonopolets nettside

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Atlungstad Håndverksdestilleri

Atlungstad Håndverksdestilleri
Atlungstad Håndverksdestilleri
Destilleriveien 11
1481 Hagan

http://www.atlungstad.com

Atlungstad er Norges eldste brenneri som fortsatt er i drift.


I 1855 gikk en rekke gårdbrukere i Stange sammen om å stifte Atlungstad Brænderi.
Rent vann var viktig i flere av brenneriets prosesser. Derfor ble fabrikken lagt ved utløpet av Fjetreåa på Nedre Atlungstads grunn. Beliggenheten ved Mjøsa var også viktig for å lette varetransporten, som helst foregikk til vanns, og brenneriet var et av landets ledende i siste halvdel av 1800-tallet og fram til avviklingen av spritproduksjonen i 2008. I 2013 ble Atlungstad brenneri opprettet som industrielt kulturminne, og produksjonen startet opp igjen i 2014.

Atlungstad Håndverksdestilleri holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper.

Vi er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom vår kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.

Følg pressemeldinger fra Atlungstad Håndverksdestilleri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Atlungstad Håndverksdestilleri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.