Lærere ønsker tettere oppfølging

Del

En ny forskningsrapport fra Norges arktiske universitet (UiT) viser at ansatte i skolen ønsker ledere som er tettere på de ansatte, mer pedagogisk ledelse og utvikling av skolen.

Forbundsleder Stig Johannessen. Foto: Haakon Eltvik
Forbundsleder Stig Johannessen. Foto: Haakon Eltvik

- Vi har tidligere spurt skolelederne om hva de synes er viktige oppgaver og hva de ønsker å prioritere. I lys av dette er det interessant å se hvordan andre ansatte i skolen svarer på de samme spørsmålene. Det viser seg at lærere og andre yrkesgrupper er ganske enige med lederne sine, uttaler forbundsleder i Skolelederforbundet, Stig Johannessen.

Det har vært vanlig å anta at lærerne ønsker mest mulig autonomi. Denne rapporten viser imidlertid at de ønsker tettere oppfølging og samhandling om egen og fellesskapets utvikling.

Rekrutteringskrise blant skoleledere

Rapporten viser også at det er stor forskjell på det ledere og ansatte er enige om at lederne skal bruke tiden sin på, og hva de faktisk gjør.

- Både ledere og andre ansatte ønsker mindre drift og mer utvikling. Dessuten ønsker de at leder tar mer ansvar for den pedagogiske ledelsen og følger opp de ansatte. Dette sammenfaller med hva våre medlemmer forteller, sier Johannessen.

Han påpeker at misforholdet mellom ønsket og faktisk tidsbruk nok er del av forklaringen på den pågående rekrutteringskrisen blant skoleledere.

- Skoleledere er som alle andre arbeidstakere. Hvis de ikke blir motivert av arbeidsoppgavene sine, så kan det hende de ser seg om etter andre oppgaver. Det er det vi nå ser.

Undersøkelsen og rapporten er ført i pennen av professor Rudi Kirkhaug ved UIT på oppdrag for Skolelederforbundet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder Stig Johannessen. Foto: Haakon Eltvik
Forbundsleder Stig Johannessen. Foto: Haakon Eltvik
Last ned bilde

Om Skolelederforbundet

Skolelederforbundet
Øvre Vollgate 11
0103 Oslo

http://www.skolelederforbundet.no

Fagorganisasjon for ledere i oppvekst- og opplæringssektoren.

Følg pressemeldinger fra Skolelederforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skolelederforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skolelederforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom