Speqta

Lader du elbilen hjemme? Slik sparer du miljø og penger

Del

Nye tall fra OFV viser at det ble solgt ble solgt 8 624 elbiler i Norge bare i Mars. Selv om det stadig bygges flere ladestasjoner, lader flertallet fremdeles elbilen hjemme - noe som vises på strømregningen. Det er mange penger å spare på å sammenligne strømleverandører og velge billigste strømavtale.

Lader du elbilen hjemme? Du kan spare penger på å bytte til en billigere strømavtale.
Lader du elbilen hjemme? Du kan spare penger på å bytte til en billigere strømavtale.

NAF antar at det kommer kjøre over 400 000 elbiler på norske veier ved utgangen av 2021. Innen 2025 skal alle nye biler som selges være nullutslippsbiler. I takt med at elbilparken vokser trenger vi flere ladestasjoner. 

Den største uroen hos nordmenn er hvordan de skal kunne lade elbilen når de er på lengre turer. Det store flertallet lader elbilen hjemme men det er bred enighet på tvers av partiene om å satse mer penger på ladestasjoner for elbil og infrastruktur som støttet regjeringens nullutslippsvisjon. 

Flertall lader hjemme

Flertallet av oss lader elbilen hjemme og vi lader gjerne om natten. Selv om det er absolutt billigst å lade elbilen hjemme så er det penger å spare på å velge billigste strøm. Under vinterens kaldeste måneder har mange som lader elbilen hjemme sett en betydelig økning på strømregningen.

Strømprisen blir fastsatt av strømbørsen NordPool. Men det er likevell store forskjeller på forskjellige strømavtaler. Ifølge forbrukerrådet er spotprisavtaler billigst på sikt.

Hva koster det å lade elbil hjemme?

Hvor mye det koster å lade elbil kommer ann på hvilken modell du har. Jo større batterikapasitet dess mer strøm går med for å lade. En eldre elbil kan dra mer strøm enn en nyere modell. Ser man på gjennomsnittet ligger prisen på å lade opp elbilen hjemme med strøm, faste avgifter og nettleie på ca 1 krone per kWh.

Med en strømkalkulator for elbil kan du enkelt se hvilken strømleverandør som har den beste strømavtale for din elbil. Der kan du velge elbilmodell og få prisestimat basert på historisk spotpris.

Slik får du billigste ladepris på elbil

For å få ned ladeprisen hjemme er det viktig å velge den strømavtalen som gir billigste strøm. Kombinereres dette med å lade på natten eller andre tidspunkt når strømprisen er billig vil det gi positivt utslag på strømregningen. På lengre sikt har spotprisavtale vært et gunstig alternativ. Med en smart strømmåler i hjemmet kan du selv følge strømforbruket time for time. Flere strømleverandører tilbyr time spotavtaler der du betaler markedspris for strømmen time for time. 

  • Bruk en sammenligningstjeneste  - dette lar deg få oversikt over strømavtalene på markedet.
  • Sjekk alle ekstra avgifter som kommer i tillegg til strømprisen.
  • Inkluder alltid nettleien når du sammenligner for et rettferdig prisbilde på strømmen.
  • Lad elbilen når strømmen er billigst - ofte på natten eller på tider når ikke alle andre bruker strøm.

Lad med fornybar energi

Flertallet som kjører elbil i Norge oppgir at de gjør dette på grunn av miljøgevinsten og på grunn av økonomiske grunner. Ved å velge strømavtaler som har opprinnelsesgaranti sørger strømleverandøren for at det blir produsert like mye fornybar strøm tilsvarende strømmen du bruker. På denne måten blir miljøgevinsten ekstra stor da energiprodusenter som satser på fornybar energi får en ekstra inntekt. På sikt kan dette lokke flere leverandører til å satse på fornybar energi.

Nøkkelord

Bilder

Lader du elbilen hjemme? Du kan spare penger på å bytte til en billigere strømavtale.
Lader du elbilen hjemme? Du kan spare penger på å bytte til en billigere strømavtale.
Last ned bilde

Lenker

Om Speqta

Speqta
Speqta
Regeringsgatan 29 - 5th floor
111 53 Stockholm, Sverige

https://speqta.com/

Speqta Affilijet driver sammenligningstjenester innen områdene forbrukslån, kredittkort, rabattkoder, strøm og refinansiering.

Vårt mål er å gjøre det lettere for forbrukerne å ta smarte økonomiske valg samt å forenkle besluttningsprosessen. Speqta Affilijet samarbeider med flere store mediehus i Norge, Sverige og Finland.

Følg pressemeldinger fra Speqta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Speqta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Speqta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom