Kystverket

KYSTVERKETS MARKERINGSSEILAS ER I GANG

Del

Kystverket feirer at norsk oljevern er 50 år i 2022.

I 1968 ble det funnet store mengder olje under havbunnen utenfor norskekysten. Med dette ble det også behov for en statlig oljevernberedskap. I 2022 er det 50 år siden det moderne oljevernet i Norge så dagens lys.

Den spede begynnelse

I 1972 åpnet Hovedstasjon for oljevern i Horten. Dette blir regnet som starten på oljevernberedskapen i Norge. Utbygging av oljeindustrien i Nordsjøen gjorde at myndighetene måtte investere mer i beredskapen mot oljeutslipp.

På den tiden besto oljevernutstyret av 350 meter med lenser, noe pumpeutstyr, en traktor, noen biler og en liten vadbåt – og det jobbet ni personer på Hovedstasjonen.

Feires med seilas

8. juni ble 50-årsfeiringen sparket i gang med en seilas som skal gå langs hele norskekysten i juni. Båten Gamle Oksøy skal gjennom juni stanse i Horten, Langesund, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Sandnessjøen, Sortland og Tromsø, før Kystverkets egen OV Bøkfjord tar over opp til Honningsvåg, der seilasen avsluttes.

På alle stoppesteder vil det være mulig å besøke Gamle Oksøy, og på mange av stedene vil også et av Kystverkets fartøy være til stede. Vi viser frem oljevernutstyr, har konkurranse med mulighet for premier og en utstilling om oljevernet gjennom tidene.

Alle som vil er hjertelig velkomne om bord!

Stoppestedene:

Horten:

Onsdag 8. juni, klokken 10-14, Rustadbrygga.

Langesund:

Torsdag 9. juni, klokken 10-14, Dampskipsbrygga.

Kristiansand:

Fredag 10. juni, klokken 11-14, Fiskeribrygga.

Stavanger:

Mandag 13. juni, klokken 10-14, Skagenkaien.

Bergen:

Onsdag 15. juni, klokken 10-14, Tollkai 2 og 3, Nordnes.

Ålesund:

Fredag 17. juni, klokken 10-14, Skansekaia Sør

Sandnessjøen:

Mandag 20. juni, klokken 9-13, Hurtigrutekaia

Sortland:

Tirsdag 21. juni, klokken 13-17, Havnegata.

Tromsø:

Torsdag 23. juni, klokken 10-14, Kai 3

Honningsvåg:

Onsdag 29. juni, klokken 10-14. Lokasjon kommer på nettsidene våre.

Kontakter

Bilder

Om Kystverket

Kystverket
Kystverket
Sorenskriver Bulls gate 3
6002 Ålesund

07847http://www.kystverket.no

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Nærings- og fiskeridepartementet.

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom