Kystverket

Kystverket sender ekspertise til Peru

Del

Vulkanutbruddet og tsunamien på Tonga 15. januar har ført til massivt oljesøl i Peru - 10 000 kilometer unna. Kystverket har nå sendt ekspertise for å bistå med håndteringen av oljeutslippet.

Bølgene etter vulkanutbruddet førte til over 950 000 liter med råolje havnet i havet. Oljen var om bord et tankskip, og skulle leveres til et raffineri som ligger litt nord for hovedstaden Lima. Bilder fra Peru viser hele strender som er farget svarte av olje, og store antall døde, tilsølte fugler. 1,2 millioner kvadratmeter med vann og 1,7 millioner kvadratmeter på land er berørt. Myndighetene i landet kaller dette den verste økologiske katastrofen i Perus nyere historie.

Etter en formell forespørsel fra den peruanske regjeringen om internasjonal støtte, ble det bestemt at en ekspertgruppe bestående av personell fra FNs avdeling for koordinering av humanitær innsats (UN OCHA), FNs avdeling for katastrofevurdering og -koordinering (UNDAC) og tekniske eksperter skal bistå håndteringen av oljeutslippet. Gruppen består av totalt 12 personer, og en av disse kommer fra Kystverket.

- Denne gruppen skal bistå med analyser og anbefalinger om miljørisikoreduksjon og katastrofehåndtering og - koordinering. Personen som er sendt fra Kystverket har mye kompetanse på både håndtering av oljeutslipp generelt og strandrydding spesielt, sier direktør for miljøberedskap i Kystverket Hans-Petter Mortensholm.

Fra Europa reiser I tillegg til Kystverket folk fra CEDRE i Frankrike og The General Directorate of the Merchant Marine (DCMM) i Spania. Resten av teamet kommer fra regionen rundt Peru. I første omgang skal ekspertgruppen være i Lima i to uker.

Nøkkelord

Kontakter

Om Kystverket

Kystverket
Kystverket
Sorenskriver Bulls gate 3
6002 Ålesund

07847http://www.kystverket.no

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Nærings- og fiskeridepartementet.

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom