Kystverket

Kystverket ønsker tips fra publikum

Del

Oppryddingsarbeidet av plastpellets langs Oslofjorden og sørlandet er i gang, og Kystverket ønsker tips fra publikum.

Oppryddingen av platspellets er i gang, og Kystverket er avhengig av observasjoner fra publikum for å kunne rydde der det trengs.

Det er derfor opprettet en publikumstelefon, der folk kan ringe inn for å melde om funn. Dersom noen har funnet små mengder og plukker det opp selv kan de gjerne det, men gi uansett beskjed til Kystverket. Da får vi en oversikt over hvor mye som er funnet og plukket opp.

Telefonnummeret for innmelding av funn er 3303 4810. Når man ringer inn er det viktig å ha lokasjon, mengde pellets og tid for observasjon klart. Ta gjerne også bilde av funnet. 

Åpningstider for telefonen er 09.00 - 19.00 på hverdager, og 11.00 - 16.00 i helgene. 

Det er også mulig å registrere funn via denne lenken: https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/utslipp-av-plastpellets-i-oslofjorden/.

Kystverket har siden 7. mai, da det ble iverksatt statlig aksjon, hatt det overordnede ansvaret for å rydde opp etter et utslipp av plastpellets som har dukket opp langs kysten av Oslofjorden og nedover mot sørlandet. 

Les mer om aksjonen på www.kystverket.no

Kontakter

Bilder

Om Kystverket

Kystverket
Kystverket
Sorenskriver Bulls gate 3
6002 Ålesund

07847http://www.kystverket.no

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Samferdselsdepartementet.

Følg saker fra Kystverket

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kystverket

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom